Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.08
ETH/USDT
3,572.80
BTC/USDT
70,847.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Kırımoğlu'na yönelik açıklamalardan endişeliyiz

Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Türkleri’nin lideri Kırımoğlu’nun ülkeye giriş çıkışına ilişkin rencide edici açıklamaların endişeyle karşılandığını bildirdi.

23.04.2014 - Güncelleme : 23.04.2014
Kırımoğlu'na yönelik açıklamalardan endişeliyiz

ANKARA 

Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi binasının 21 Nisan’da bir grup milis tarafından binada asılı Ukrayna bayrağını indirme gerekçesiyle basılarak oradaki görevlilere karşı fiziki saldırıda bulunulmasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Ukrayna’daki kriz ve özellikle Kırım’da ortaya çıkan fiili durum bağlamında, görüş ve taleplerini her zaman barışçıl bir zeminde dile getirmiş olan Kırım Tatar Türklerinin güvenliğinin sağlanması konusundaki hassasiyetinin başından bu yana vurgulandığı belirtilerek, "Kırım Tatar Milli Meclisi binasının, 21 Nisan’da  bir grup milis tarafından binada asılı Ukrayna bayrağını indirme gerekçesiyle basılarak, Meclis’te çalışan görevlilere karşı fiziki saldırıda bulunulmasını kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Saldırı sırasında etrafta bulunan yerel emniyet kuvvetlerinin durumu izlemekle yetinip tedbir almamış olmalarının da Kırım Tatar Türklerinin güvenliği için kaygı verici bulunduğu ifade edilen açıklamada, bu saldırıyı  gerçekleştirenlerin ortaya çıkartılması ve  saldırının tekerrürünün önlenmesi hususunda  gerekli tedbirlerin süratle alınmasının beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kırım Tatar Türkleri’nin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun 19 Nisan’da Kırım Tatar Milli Meclisi’ni ziyareti ve Tatar soydaşlarımızın asli halkı oldukları Kırım’daki varlıklarının bekası ile  hak ve çıkarlarının güvenceye kavuşturulması yolundaki çalışmaları, ülkemiz tarafından da desteklenmektedir. Kırımoğlu’nun ana vatanı Kırım’a giriş ve çıkışta yaşadığı güçlüklerle yerel makamların bu ziyarete ilişkin yaptığı rencide edici açıklamaları, yarımadadaki barış, huzur ve güvenlik açısından endişeyle karşılıyoruz. 

Bu bağlamda,  Kırımoğlu’nun Kırım’a girişinin yasaklandığına ilişkin dün çıkan haberlerin doğru olmadığını umuyor, Kırım Tatar Türklerinin lideri Kırımoğlu’nun soruna çözüm bulunması yönündeki barışçı çabalarının önemini herkese hatırlatmak istiyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın