Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,577.20
BTC/USDT
70,531.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Savcı Takçı'dan Başbakan Erdoğan'a tazminat davası

Adana'da durdurulan tırlarla ilgili Cumhuriyet Savcısı Takçı tarafından Başbakan Erdoğan hakkında tazminat davası açıldığı bildirildi.

22.04.2014 - Güncelleme : 22.04.2014
Savcı Takçı'dan Başbakan Erdoğan'a tazminat davası

 ADANA (AA) - Adana'da durdurulan tırlarla ilgili Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı tarafından Başbakan Erdoğan hakkında tazminat davası açıldığı bildirildi.

Takçı'nın avukatı Alp Değer Tanrıverdi, kamuoyunda "MİT tırlarına yapılan operasyon" olarak bilinen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (TMK 10. Maddesi ile görevli ve yetkili) 2014/2 Sayılı dosyasından 19 Ocak'ta yapılan arama ve soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Tanrıverdi, açıklamasında şunları kaydetti:

''Operasyon tarihinden bu yana gerek yazılı ve gerekse de görsel basında çıkan asılsız ve mesnetsiz haberler, itibarsızlaştırma ve karalama kampanyasına ek olarak kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algı operasyonuna karşı, ceza hukuku açısından yaptığımız girişimlerden sonra bu kez özel hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanarak muhataplar aleyhinde ve müvekkilin kişilik haklarına yapılan bu saldırıların yanında; TMK gereğince alacağı tedbir ve önlemler ile çıkarılacak yönetmeliklerle bizzat korumakla görevli olduğu müvekkili kin ve nefret söylemleri ile alenen hedef haline getirmekten kaçınmayan ve her türlü platformda müvekkile hakaret etmekle kalmayıp iftira atan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yaptığımız suç duyurularına ek olarak, bağımsız ve tarafsız Türk yargısına olan inancımız doğrultusunda 100 bin liralık manevi tazminat davası açmış bulunuyoruz.''

Tanrıverdi, müvekkiliyle ilgili haberler nedeniyle bazı gazeteler hakkında da tazminat davası açtıklarını belirtti.

Muhabir: Yusuf Koyun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın