Dolar
32.38
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.40
BTC/USDT
70,837.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Midibüs şarampole yuvarlandı

İzmir'in Menemen ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı.

19.04.2014 - Güncelleme : 19.04.2014
Midibüs şarampole yuvarlandı

İZMİR

Edinilen bilgiye göre, Erkan Tunç'un kullandığı 35 MBF 48 plakası belediyeye ait midibüs, virajı alamayarak şarampole devrildi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Çukurköy'deki dönenleri taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 4 kişinin olay yerinde 1 kişinin de hastanede yaşamını yitirdiğini, 30'u aşkın kişinin de yaralandığını söyledi.

Vali Mustafa Toprak da kazanın ardından incelemede bulunmak üzere olay yerine hareket ettiğini söyledi. Menemen Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası kapsamında Çukurköy'de etkinlik düzenlediğini, etkinliğe katılanların daha sonra köyden belediyeye ait minibüsle ayrıldığını bildiren Toprak, minibüsün köyün yaklaşık 1,5 kilometre ilerisinde virajı alamayarak şarampole devrilerek takla attığını bildirdi.

Olay yerinde 3'ü kadın 4 kişinin hayatını kaybettiğini, bir çocuğun ise hastanede öldüğünü açıklayan Vali Toprak, kazada 32 kişinin yaralandığını, yaralıların 21'inin Menemen'deki hastanelerde, durumu kritik olarak değerlendirilen 11'inin ise İzmir'e sevk edilerek buradaki hastanelerde tedavi altına alındıklarını kaydetti.

Edinilen bilgiye göre, Kazada yaralanarak İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan 6 yaşındaki Asra Nur Dolgun, hastanede müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazada ölenlerin sayısı 6'ya yükselirken, Menemen'deki bazı özel hastanelere de yaralı götürüldüğü ve kazada yaralananların sayısının 35 olarak tespit edildiği öğrenildi. İzmir'deki hastanelere gönderilen yaralılardan bazılarının da hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Midibüsün devrildiği yerin 5 metre yakınında gölet bulunduğunu kaydeden Vali Toprak, "Çarpmanın etkisiyle fırlayan kişilerin olabileceği ve gölete düşebileceği ihtimali üzerine, AFAD ekibi ve Deniz Polisi dalgıçlarını ihtiyaten olay yerine sevk ettik" dedi.

Ölenlerin kimlikleri belirlendi

Kaza yerine gelen Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından, olay yerinde yaşamını yitiren 4 kişinin cenazeleri Menemen Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazada yaşamlarını yitirenlerin Hatice Sürgüvenç (22), Nurten Şener (55), Fatma Dolgun (24) ve Hüseyin Ok (65) ile hastaneye yaralı olarak kaldırılan 3 yaşındaki İsmail Şener olduğu bildirildi.

- Şoför "alkollü" çıktı

Öte yandan olayla ilgili soruşturmayı sürdüren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şarampole devrilen minibüsün şoförünü E.T'nin kan örneği alarak alkol testi yaptırdı.

Kazadan 2 saat sonra kan alınarak yapılan testte, şoför E.T'nin 49.6 promil alkollü çıktığı iddia edildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın