Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,304.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

4 Fransız gazeteci serbest

Suriye'de kaçırılan 4 Fransız gazetecinin serbest bırakıldığı ve Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

19.04.2014 - Güncelleme : 19.04.2014
4 Fransız gazeteci serbest

ŞANLIURFA

Suriye'de kaçırılan 4 Fransız gazetecinin serbest bırakıldığı ve Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süre önce Suriye'de kaçırılan Fransız gazeteciler Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin'in (38) serbest bırakıldığı belirtildi. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sınırdan Türkiye'ye giren gazeteciler, askeri yetkililer tarafından teslim alındı.

Akçakale'de işlemleri yapılan gazeteciler, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kontrolden geçirildi.

Yabancılar Şubesi'ne getirilen gazetecilerin işlemlerin ardından ülkelerine gönderileceği öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan 4 Fransız gazeteciye geçmiş olsun dileklerini iletti. Fransız mevkidaşı Laurent Fabius da iki kez görüştüğü Davutoğlu ile gazetecilerin serbest bırakılmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunarak teşekkür etti. 

Suriye'de bir süre önce kaçırıldıktan sonra dün akşam saatlerinde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sınırdan Türkiye'ye giren Fransız gazeteciler Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin (38), Şanlıurfa'da Yabancılar Şubesi'ndeki işlemlerinin ardından Gaziantep'e götürüldü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu, Türkiye'ye girmelerinden kısa bir süre sonra  Fransız gazetecileri telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Gazetecilere, serbest bırakılmalarından ötürü büyük mutluluk duyduğunu aktaran Davutoğlu, kendilerini ilk fırsatlarında tatil yapmaları için Antalya'ya davet etti. 

Fransız gazeteciler de görüşmede Davutoğlu'na Türk makamlarının misafirperverliği ve yüksek alakası için teşekkür etti. Gazetecilerden biri Davutoğlu'na, Türkiye topraklarına girdiği anda kendisini karşılayan Türk Yüzbaşısını sevinçten kucaklamak istediğini, Yüzbaşının kendisine çay ve çikolata ikram ettiği anı hayatı boyunca hatırlayacağını anlattı.

Davutoğlu ayrıca, gazetecileri aramadan önce ve temasından hemen sonra Fransız Bakan Fabius ile iki kez görüştü. Fabius'un görüş alışverişinde bulunduğu Davutoğlu'na, Türk yetkililerin Fransız gazetecilere gösterdiği ilgi ile teknik ve lojistik işbirliği için teşekkür ettiği öğrenildi.

Fransız Büyükelçiliği'nin ülkelerine dönmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptığı gazetecilerin gece saatlerinde Türkiye'den ayrılmaları beklenirken, Gaziantep Belediyesi yetkilileri de  gazetecileri kaldıkları otelde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Geldikleri uçakla Gaziantep'ten ayrıldılar

Suriye'de kaçırılan ve Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında Türkiye'ye giriş yapan 4 Fransız gazeteci geldikleri uçakla Gaziantep'ten ayrıldı.

Suriye'de kaçırılan Fransız gazeteciler Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin (38) Gaziantep'e gelerek bir otele yerleşti. Burada bir süre dinlenen gazeteciler, daha sonra yanlarındaki yetkililerle Gaziantep Havalimanı'na geçti.

Havaalanına VIP'ten giriş yapan gazeteciler işlemlerinin ardından apronda kendilerini bekleyen Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa bindi.

Gazetecileri taşıyan uçak saat 21.30'da Fransa'ya hareket etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın