Dolar
32.49
Euro
34.86
Altın
2,331.50
ETH/USDT
3,155.70
BTC/USDT
64,621.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Varil atan kişiler uyuşturucu alarak çalışıyor

Suriyeli astronot General Faris, ülkesinde varil bombalarıyla yapılan saldırılara ilişkin, "Emin olun ki varil atan kişiler eğitimsiz, bunlar uyuşturucu alarak çalışıyor. Normal bir insan bunu yapamaz" dedi.

15.04.2014 - Güncelleme : 15.04.2014
Varil atan kişiler uyuşturucu alarak çalışıyor

GAZİANTEP

Suriyeli astronot ve savaş uçağı pilotu General Muhammed Ahmed Faris, ülkesinde varil bombalarıyla yapılan saldırılara ilişkin, "Emin olun ki varil atan kişiler eğitimsiz, bunlar uyuşturucu alarak çalışıyor. Normal bir insan bunu yapamaz. Dış ülkeler bunları durdurmak için bir şey yapmıyor. Varil bombaları her gün insanları öldürüyor" dedi.

Gaziantep'te bir otelde düzenlenen toplantıya katılan bir grup Suriyeli muhalif, oluşan tahribata dikkati çekebilmek için varil bombası parçalarını basın mensuplarına gösterdi.

Toplantıda konuşan Faris, siyasi amaç gütmediklerini sadece varil bombalarının tehlikesi ve tahribatını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Patlayıcı varilleri "aptal bir silah" olarak niteleyen Faris, şöyle devam etti:

"Bunlarda hedef yoktur, direkt hedefe ulaşmaz. İçinde patlayıcı, bir de demir parçaları bulunuyor. Bu demirleri de varil düştüğünde etrafına zarar vermesi için kullanıyorlar. Varil bombaları negatif sonuçlar veriyor. Yaklaşık 400 metre sıçrıyor. Bunlar helikopterle aşağıya atılıyor. Helikopterler vurulma korkusuyla 4 kilometre yüksekten varil atıyor. Bizde çok yüksekte bulunan helikopteri düşürecek silah yoktur. Bu kadar yükseğe çıkan uçak, aşağıdaki hedefini göremez. İki kilometre yükselse bile hedef göremez. Bunlar daha da yükseğe çıkıyor. Emin olun ki varil atan kişiler eğitimsiz, bunlar uyuşturucu alarak çalışıyor. Normal bir insan bunu yapamaz. Dış ülkeler bunları durdurmak için bir şey yapmıyor. Varil bombaları her gün insanları öldürüyor."

Rejim askerlerinin, hedef belirtmeden varil attığını dile getiren Faris, onlar için hedefin değil ölen insan sayısının önemli olduğunu dile getirdi.

Varillerin, düştüğü yeri harap ettiğini vurgulayan Faris, "Bazen bir apartmana, bazen birkaç apartmana atılıyor. Artık her şey bitti ama inşallah her şeyi yeniden yapacağız" ifadesini kullandı.

"İnşallah sonunda kazanan biz olacağız"

Halep Kent Konseyi Üyesi Hasan el Neyfi de Beşşar Esed'in, Halep'i yok etmeye çalıştığını anlattı.

Varil bombalarının, sivil-silahlı kişi ayrımı yapılmadan atıldığı bilgisini veren Neyfi, rejimin büyük bir katliam yaptığını belirtti.

Dünyanın, Suriye'de yaşananlara daha duyarlı olmasını isteyen Neyfi, "Daha ne bekliyorlar bilmiyorum. Esed rejimi Halep'te büyük bir katliam yapıyor. Sadece hakkımızı istiyoruz. Buna karşılık Esed katliam yapıyor. Halep'i yok etmeye çalışıyor. Bizim için insanların hakkı önemlidir" diye konuştu.

Neyfi, Esed rejiminin, kullandığı varil bombalarıyla halkından nefret ettiğini gösterdiğini savundu.

Esed'in, insanlara ihanet ettiğini söyleyen Neyfi, "Suriye'de yaşanan acıya duyarlı olanlara teşekkür ediyorum. Esed'in yaptıklarını dünyaya göstermek lazım. Bizler umudumuzu kesmedik" değerlendirmesinde bulundu.

Hakim Fayiz ed Dahir ise rejimin kutsal mekanlara bile zarar verdiğini dile getirdi.

Savaşlarda bazı değerlerin göz önüne alınması gerektiğine işaret eden Dahir, "Suriye'de normal savaş kuralları uygulanmıyor. Zaten bu kurallara uyulmasını da beklemiyoruz. Esed için hiçbir değer önemli değil onun için önemli olan yok etmektir. Mescitler, kiliseler hedef gözetmeksizin bombalanıyor. Bu yaşananlara rağmen kimse bir şey yapmıyor. Karar sahipleri sustu, kimse bir şey yapmıyor. İnşallah sonunda kazanan biz olacağız" görüşlerini iletti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın