Gündem, arşiv

Mal varlığına uygulanan tedbir kararı kaldırıldı

İstanbul merkezli operasyon kapsamında tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf'ın mal varlığına uygulanan tedbir kararı kaldırıldı.

29.01.2014 - Güncelleme : 29.01.2014
Mal varlığına uygulanan tedbir kararı kaldırıldı

İSTANBUL

Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında müvekkilinin 21 Aralık'ta tutuklanmadan önce mal varlığına İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tedbir konulması kararına itiraz etti. 

İtirazı değerlendiren nöbetçi İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi, "hukuksuz" olduğu gerekçesiyle mal varlığına tedbir kararının kaldırılmasına hükmetti.

Mahkemenin bu kararını, soruşturma dosyasında yer alan delillerle tedbir kararının uygulanamayacağı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) araştırma raporu alınmadığı gerekçesiyle verdiği kaydedildi. 

Soruşturma savcısı Kara itiraz etti

Bu arada, mahkemenin bu kararına, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara'nın itiraz ettiği öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten diğer savcılar Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol'un da mahkemenin mal varlığına tedbir konulmasının kaldırılması kararını inceledikleri ve karara ilişkin mütalaa hazırladıkları, bu karara itiraz edip etmeyeceklerinin henüz netleşmediği kaydedildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın