Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.45
ETH/USDT
3,571.30
BTC/USDT
70,798.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Dünya çocukları Köşk'te

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan etmesinin "olağanüstü bir uzak görüşlülüğün eseri" olduğunu söyledi.

17.04.2013 - Güncelleme : 17.04.2013
Dünya çocukları Köşk'te

ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye davet edilen çocukları, Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Suriyeli çocukların da yer aldığı kabulde, çocuklara hitaben bir konuşma yapan Gül, 23 Nisan 1920'de TBMM açıldığında yeni bir dönemin başladığını, devletin kurucusu Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini ve dünyada ilk çocuk bayramının Türkiye'de bulunduğunu belirtti.

"Bizim de bütün arzumuz çocukların neşeli olması"

Cumhurbaşkanı Gül, ülkelerin geleceği çocukların büyüyüp, yönetimde söz sahibi olacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi olağanüstü bir uzak görüşlülüğün eseridir. Bayram deyince akla neşe geliyor. Bizde de bir söz var: '23 Nisan neşe doluyor insan' deriz. Bizim de bütün arzumuz çocukların neşeli olması. Yöneticilerinin en büyük arzusu ülkelerindeki bütün çocukları neşeli kılmak. Hatta bunun da ötesinde bütün dünyadaki çocukları neşeli kılmak. Bütün çocukların neşeli olması için de barışın, huzurun ve zenginliği olması gerekir. Bunlar sağlanırsa o zaman çocuklar da anneler de babalar da neşeli olur."

"Suriye'de de şimdi neşe yok, hüzün var"

"Bazı ülkelerde şimdi neşenin olmadığına ve bundan dolayı üzüntü duyulduğuna" işaret eden Gül, üzüntülü günlerin de kısa süre içinde biteceğine olan inancını dile getirdi. Gül, Suriye'den gelen Mustafa adındaki çocuğa dönerek, "Mustafa'nın geldiği ülkede, Suriye'de de şimdi neşe yok, hüzün var. İnşallah orada da en kısa zaman içerisinde de eski günler olur. Hüzün biter ve neşe gelir" temennisinde bulundu.

Türkiye'deki kampta kalan Suriyeli bir çocuk, kabul sırasında yazdığı şiiri Cumhurbaşkanı Gül'e okudu.
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda organizasyonu için TRT'ye ve emeği geçenlere teşekkür etti. Gül, Türkiye dahil 14 ülkeden 15 öğrencinin katıldığı kabulün sonunda, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın