Dolar
32.49
Euro
34.86
Altın
2,334.28
ETH/USDT
3,154.60
BTC/USDT
64,556.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Türkmen Konseyi kuruldu

Suriye'deki Türkmenlerin meşru temsilcisi olacak Türkmen Konseyi kuruldu.

01.04.2013 - Güncelleme : 01.04.2013
Türkmen Konseyi kuruldu

ANKARA

Suriye Türkmenleri 2. Genel Kongresi'nde, Suriye'deki Türkmenlerin meşru temsilcisi olacak Türkmen Konseyi kuruldu.

Suriye Türkmenleri Forumu'nun Ankara'da düzenlediği 3 gün süren kongrenin son gününde, 39 kişiden oluşan Türkmen Konseyi'nin üyelerinin seçim işlemi gerçekleştirildi.

Kongrede, 350 Türkmen temsilci konsey üyelerinin seçimi için oy kullandı. Kongrede 35 üyeden oluşması beklenen konsey üye sayısı 39'a, yönetim kurulu üye sayısı da 7'den 9'a çıkarıldı.
Suriye Türkmenleri Fahri Başkanı ve Türkmen Parlamentosu Başkanı Muhammed Şandır, oylama işleminin ardından yaptığı konuşmada, ''Konseyin kurulması Türkmenler için yeni bir başlangıç olacak. Onlar Suriye devriminde üzerlerine düşen fedakarlığı yaptı'' dedi.

Şandır, Türkmenlerin Ankara'da bir araya geldiği esnada Esed rejiminin Suriye halkına özellikle de Türkmenlere baskı uygulamaya devam ettiğini dile getirdi.

Kongre boyunca her bölgenin konseyde kendi temsilcisini seçmesi, konseyin 3 ayda bir toplanması ve yeni konsey seçilinceye kadar bir yıl süreyle görevde kalmasını içeren iç tüzük üzerinde tartışmalar yapıldı.

Türkmen Konseyi, Suriye Ulusal Konseyi(SUK), Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu(SMDK) ve Türkiye hükümetinden tam destek aldı.

Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyeleri katıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın