Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,575.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Milletin geleceğine çomak sokanlar bedel ödeyecek'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletin geleceğine çomak sokanlar ya özür dileyecek ya da bedel ödeyecekler" dedi.

Büşra Nur Özcan  | 13.10.2015 - Güncelleme : 13.10.2015
 'Milletin geleceğine çomak sokanlar bedel ödeyecek'

Bursa

BURSA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Osmangazi Belediyesince Soğanlı Mahallesi'nde gerçekleştirilen "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi"nin birinci etap birinci kısmının temel atma törenine katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, altyapısı ve sağlığı olmayan şehirleşmenin ağır bedellerini çocukların ödemeye başladığını, bu tarz kentsel dönüşüm projelerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi "Benim mahallem, sokağım" denilebilecek örnek nitelikte olacağını belirtti.

"Saldırı kardeşliği, demokrasiyi katletme eylemi"

Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısının insanlığı, kardeşliği, demokrasiyi katletme eylemi olduğunu dile getirerek, "İki canlı bombayla 100'e yakın vatandaşımızı, 97 kişiyi kaybettik. Adli Tıp'ın tespitleriyle vücut parçalarının bütünleştirilmesi için DNA testleri dolayısıyla iki ya da üç vakanın teşhisi konulamadı. Bunlardan ikisinin de terörist olma ihtimali yüksek. Bu anlamda rakam muhtemelen 99 olacak" ifadelerini kullandı.

Olayın sonrasındaki ilk bir saatte yaralıları yaşatabilmek için kan grubu tespiti yapmadan, onlara "0 Rh negatif" genel verici kandan verdiklerini aktaran Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"O hastanın kan grubunun tespiti, elimizdeki kanın o vatandaşa uygun olup olmadığıyla ilgili zaman kaybına tahammülümüz yoktu. Elimizdeki 0 Rh negatif kanlarla o yaralıları acilen yaşatma peşinde koşarken, onlar engelleme peşinde koşarak 'Daha çok ölüm olsun, ölü sayısı artsın, biz hedefimize daha iyi ulaşalım' diyen provokatörler, art niyetliler, demokrasi, barış ve huzur düşmanları vardı. Onları tek tek kamuoyu ile paylaşacağız."

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bir siyasi partinin genel başkanı, Başbakanlık'ın tüm açıklamalarına rağmen 'Ölüm sayısını saklıyorlar, sayı 128' dedi. Özür dilemek zorunda kaldı. Bu milletten özür dileyecekler. Milletin geleceğine çomak sokanlar ya özür dileyecek ya da bedel ödeyecekler. Bu iş bu kadar kolay değil. Bu milletin kaderiyle ölen canların üzerinden siyaset yaparak oynayamayacaklar, bu milletin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar."

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın