Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,221.35
ETH/USDT
3,569.70
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, Dünyadan Spor

Yarı finali geçeceğimize inanıyorum

Atletico Madrid'in başarılı oyuncusu milli futbolcu Arda Turan, İngiliz kulübü Chelsea karşısında oynayacakları Şampiyonlar Ligi yarı final maçında turu geçeceklerini söyledi.

28.04.2014 - Güncelleme : 28.04.2014
Yarı finali geçeceğimize inanıyorum

MADRİD - Şenhan Bolelli

AA muhabirinin sorularını cevaplayan başarılı oyuncu Arda Turan, "Hayallerin peşinde koşuyoruz bakalım nereye kadar gidecek" ifadesini kullandı. 

Ligi unuttuk 

İspanya ligi ve Şampiyonlar Ligi'yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Arda Turan'ın yöneltilen sorulara verdiği cevaplar şöyle: 

Soru: Çok güzel bir Valencia galibiyeti geldi. Öyle gözüküyor ki bu sezon şampiyon olacaksınız. Şu andaki ortam nedir? 

Cevap: Şu anda sadece Chelsea maçı var. Ligi unuttuk. Valencia maçı geride kaldı. Hocanın dediği gibi artık maç maç değil final final oynuyoruz. Çarşamba günü Londra'da bizi bir final bekliyor. Orada iyi bir futbol oynayıp turu geçmek istiyoruz. Ondan sonra lige geleceğiz önümüzde Levante maçı olacak.

Soru: Valencia maçından sonra takım olarak bu işi artık kıvırdık diye bir duygu oldu mu? 

Cevap: Yok yok. Sadece çok sevindik, iyi bir avantaj ama kazanmamız gereken daha bir sürü maç var.

Soru: Üç maç kaldı. İkisini alırsanız şampiyonsunuz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Cevap: Şu anda tek konsantrasyonumuz Chelsea'ye ama tabii dönüşte Levante maçını düşünüp, en iyi şekilde analiz edip, saha içinde her zaman yaptığımız gibi savaşacağız. Umarım Levante'ye geçip Malaga maçında şampiyonluğu yakalarız.

Soru: Üçüncü sezonun ve her sezon bir kupa kaldırdın. Bu sezon iki kupa kazanma olasılığınız var. İki kupa olur mu? 

Cevap: İnşallah bu sezon da 2 kupa kaldırırız. Bu takımın bir parçası olmak. Her gün bu takım için savaşmak çok güzel bir şey. O yüzden kendimi çok mutlu ve iyi hissediyorum. Yavaş yavaş sakatlığımı atlatıyorum. Fizik olarak daha iyi duruma geldim. Takıma fayda sağlayabileceğim için mutluyum. Son iki maçta sonradan oyuna girip yavaş yavaş kendimi toparladım. Çünkü 20 gün hiçbir şey yapmamıştım. Şimdi daha iyi hissediyorum. İnşallah yarı finali geçip ondan sonra da öteki iki maçımızı kazanıp şampiyonluğu kutlarız. 

Başladığımız gibi

Soru: 0-0'lık skor ile Stamford'a gidiyorsunuz çok zor bir skor. Bununla ilgili değerlendirmelerin nelerdir? 

Cevap: Ne avantaj ne de dezavantaj, başladığımız gibi. Bakacağız. Biz her top, her saniye için savaşan bir takımız. Yapabileceğimize inanıyoruz. Bir hayal. Hayallerin peşinden koşuyoruz. Bakalım nereye kadar gidersek. Ama Atletico taraftarı biliyor ki biz sahada her şeyimizi verip, o sahadan öyle çıkarız. Kazansak veya kaybetsek bile. Ama turu geçmeye inanıyoruz.

Soru: Taktik ve mücadele yönü çok ağır bir maç olacak. Beklentin ne?

Cevap: Bir tarafta Simeone diğer tarafta Mourinho var. Çok normal. Neredeyse dünyanın en iyi iki taktisyeni. Taktik savaşı çok normal olur. 

Soru: Mourinho  saha içinde herkesin takdir ettiği ama saha dışında tartışmalı biri. Sen nasıl görüyorsun?

Cevap: Saha içinde ve dışında her zaman çok takdir ettiğim biri. Kendisinin de dediği gibi özel bir teknik adam. Ama biz de çok özel bir teknik adama sahibiz. Hatta belki de onu geçecek bir teknik adama sahibiz. Güzel bir karşılaşma olacak. Mourinho çok özel bir teknik direktör ama Simeone de dünyanın en iyi teknik direktörü olma yolunda ilerliyor. 

Biz çok daha fazla mücadele edip almamız gerekeni aldık

Soru: Şu anda takımdaki atmosfer ne? 

Cevap: Biz şu anda sadece Chelsea'yi düşünüyoruz. Bunu öğrendik, çünkü haddimizi bilen bir takımız. Valencia'da da gördünüz hep topun arkasındaydık. Topa daha fazla sahip olan, belki daha iyi oynayan Valencia idi. Ama biz çok daha fazla mücadele edip almamız gerekeni aldık. Stamford Bridge'de de öyle yapacağız.

Soru: Genelde iddiaları seviyorsun. Kral Kupası'nda saçını kestin. Şimdi kupa alırsanız yeni bir iddian var mı? 

 Cevap: Bu sefer iddia filan yok. Bir şeyler kazanırsak Allah izin verirse rahat rahat ailemle bir vakit geçirip dinlenmek istiyorum. Çünkü stresli, zorlu bir sezon oldu. Önümüzde de bayağı stresli bir dönem var. Son bir ayı iyi geçiririz. İnşallah bizim için iyi olur.

Soru: Atletico'da mutlusun halen sözleşmen var fakat sezon sonu ayrılma olasılığın var mı?

Cevap: Atletico Madrid'de çok mutluyum. 2017 yılına kadar sözleşmem var ve belki de Atletico tarihinin en özel günlerini yaşıyoruz. Atletico Madrid'den başka bir şey düşünmeye fırsatım bile yok. Ne ailemi, ne arkadaşlarımı ne de başka bir şeyi düşünüyorum. Sadece Atletico Madrid'i düşünüyorum. Çok mutluyum.

Soru: Şampiyonlar Ligi veya lig kupasını kaldırırsan özel bir şey yapacak mısın?

Cevap: Tabii her zaman Türk bayrağı ile olacağım ama başka bir şey yok.  

Soru: Fenerbehçe'nin şampiyonluğunu nasıl değerlendiriyorsun?

Cevap: Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu gönülden tebrik ediyoruz. Hak ettiler, iyi mücadele ettiler. Ersun hocayı, Fenerbahçe camiasını tebrik ederiz. Orada da arkadaşlarımız var, tebrik ederiz. Artık kazananın kaybedenin birbirini tebrik ettiği güzel bir ortam olduğunu düşünüyorum. Galiba Galatasaray Kulübü de güzel bir açıklama yapmış. O yüzden bunlar çok güzel şeyler.  Bu arada çarşamba günü Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'na da Fenerbahçe karşısında başarılar diliyorum. İnşallah şampiyon olurlar bizi mutlu ederler. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın