Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.90
BTC/USDT
70,227.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

'Türkiye maçı bizim için önemli'

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, finallere katılmayı garantilemelerine rağmen Türkiye maçının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Mehmet Fatih Duman  | 09.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
'Türkiye maçı bizim için önemli'

Prag

PRAG

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, cumartesi günü Türkiye ile yapacakları 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu karşılaşmasının, finallere katılmayı garantilemelerine rağmen kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Teknik direktör Pavel Vrba, müsabakanın yapılacağı Generali Arena'da milli takım kaptanı Petr Cech ile basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, önce Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'in tebrik maili göndermesi konusuna açıklık getirildi.

Basın sorumlusu yaptığı bilgilendirmede, gündemde böyle bir konunun işlendiğini belirterek, "Hollanda ve Çek Cumhuriyeti arasında gayri resmi hiçbir görüşme gerçekleşmediğini belirtmek istiyorum. Sadece resmi yollardan bir tebrik mesajı gelmiştir. Başka türlü bir bireysel görüşme olmamıştır" dedi. 

Ülkesinde milli formayı hak eden birçok oyuncu bulunduğunu ve kalan maçların da bu futbolcular için fırsat olduğunu aktaran Vrba, "Bu maçlar benim bu oyuncuları test etmem ve kadro genişliği açısından fırsat olacak. Forma şansı az bulan oyuncuların kalan maçlarımızda süre alabileceklerini düşünüyorum. Bu bir avantaj çünkü bu tip maçlarda oyuncular kalitelerini göstermek ister. Takımın tümünü değiştirmeyeceğim ama az süre alan isimlerden her maçta 2-3 oyuncuya yer vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Cech: "Başarılı bir sonuç almak istiyoruz"

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Kaptanı Petr Cech, yarın Türkiye karşısında iyi bir sonuç almak istediklerini vurguladı.

Yarın oynayıp oynamayacağını bilmediğini vurgulayan Cech, "Türkiye'ye karşı daha önce bir kaç maça çıktım. Bunların çoğu olumlu sonuçlandı. Yarınki maça da iyimser bir şekilde yaklaşarak, başarılı bir sonuç almak istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın