Dolar
32.50
Euro
34.82
Altın
2,335.46
ETH/USDT
3,105.30
BTC/USDT
63,227.00
BIST 100
9,710.54
Spor, spor gündemi, Futbol

Takımların ilginç lakapları

Galatasaray 'aslan', Napoli 'eşekler', Deportivo La Coruna 'Türkler' lakabıyla övünüyor.

08.04.2013 - Güncelleme : 08.04.2013
Takımların ilginç lakapları

ANKARA - Buğra Ersavaş

Türkiye'de kulüpler genellikle güç ve asaleti temsil eden ''aslan, kaplan, leopar, şimşek'' gibi takma isimler kullanırken, Avrupa'nın bazı kulüpleri birbirinden ilginç lakaplarıyla tanınıyor.

Türkiye'nin 4 büyük kulübünden Galatasaray ''aslan'', Beşiktaş ''kara kartal'', Trabzonspor ''kaplan'' gibi güç ve asaleti temsil eden hayvan figürlerini, Fenerbahçe ise sevimli ''sarı kanaryayı'' lakap olarak benimsemiş durumda.

Türkiye'de ayrıca Ankaraspor ''leopar'', Orduspor ''akıncılar'', Antalyaspor ''kızıl akrepler'', Manisaspor ''tarzanlar'', Bursaspor ''timsahlar'', Gençlerbirliği ''şimşekler'' gibi lakapları kullanıyor.

Avrupa'nın bazı kulüpleri ise Türk taraftarların tercih etmek bir yana, hakaret olarak kabul edebileceği birbirinden ilginç takma isimleri kendilerine yakıştırıyor.
İtalya'nın Napoli takımı ''eşekler'', Chievo kulübü ise ''uçan eşekler'' lakaplarıyla tanınırken, Torino takımı ''boğa'', Inter kulübü de ''engerek yılanları'' lakaplarını taşımaktan gurur duyuyor.
İspanyol ekibi Levante ''kurbağalar'' lakabıyla bilinirken, Genoa ise ''kalın kafalılar'' olarak anılmaktan rahatsızlık duymuyor. İngiltere'de Aston Villa ''kötü adamlar'',  Huddersfield ise ''terrierler'' lakabını kullanıyor. 
Bazı kulüplerin kullandığı lakaplar ise şöyle:  

İtalya'da Juventus ''yaşlı kadınlar'', Napoli, maskotu ''eşek'', AS Roma ''kurtlar'', Lazio ''kartal'', Genoa ''ejderha'', Fiorentina ''Mor Menekşe'', İspanya'da Atletico Madrid ''yatakçılar'', Deportivo La Coruna ''Türkler'' lakabı takıldı. 
Deportivo La Coruna taraftarlarının inanışına göre; Corunalılar, Portekiz sınırına yakınlıklarından dolayı Vigolular'ı ''Portekizliler'' diye çağırdığı için, Vigolular da  misilleme olarak, hakaret etmek amacıyla Corunalılar'a ''Türkler'' demeye başlamış. Ancak Corunalılar bunu benimseyerek ''Türkler'' lakabıyla övünmüşler ve uzun yıllardır sahalarındaki  her maçta mutlaka bir Türk bayrağı açmayı gelenek haline getirmişler.
İngiltere'de Chelsea ''emekliler'', Aston Villa ''kötü adamlar'', Manchester United ''Kırmızı Şeytanlar''.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın