Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.41
ETH/USDT
3,581.10
BTC/USDT
70,779.00
BIST 100
9,016.41
Spor, Futbol, Dünyadan Spor

İsrail'e 'kırmızı kart' eylemi

İsrail Milli Futbol Takımı, Belçika ile yapacağı maç öncesi protesto edildi.

Hasan Esen  | 13.10.2015 - Güncelleme : 14.10.2015
İsrail'e 'kırmızı kart' eylemi

BRÜKSEL

BRÜKSEL

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri B Grubu'nda mücadele eden İsrail, Belçika ile yapacağı maç öncesi başkent Brüksel'de protesto edildi.

Karşılaşma öncesi Kral Baudouin Stadı önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, İsrail'i protesto etti. "İsrail'e kırmızı kart gösterisi" adı verilen eylemde, sık sık "Terörist İsrail", "Katil Netenyahu", "Hepimiz Filistinliyiz" ve "Aksa sana canımız feda" sloganlarını attı. Pankartlarda da "Apartheid İsrail rejimine kırmızı kart", "İsrail'i boykot edin" ifadelerine yer verildi.

Belçikalı bir gösterici, İsrail'in her gün Filistinlileri aşağılayan uygulamalara imza attığını belirterek, "İsraillilerin sadece kendileri için bir devlet istemesini kabul edemem. Şu anda İsrail, Avrupa Şampiyonası'nda futbol oynuyor. Avrupalı olmamalarına rağmen kabul edildiler. Onların da Filistinlilerin futbol oynamasını kabul etmesi gerekiyor. Böylece Filistinliler de Belçika’ya gelip nasıl futbol oynadıklarını gösterebilirler" diye konuştu.

Arap asıllı başka bir eylemci ise Filistin halkı ile dayanışma için eylemde yer aldığını dile getirerek, "Bu suçluların, Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de neler yaptığını biliyorsunuz. Masumları öldürüyorlar. Filistin halkı bağımsızlık istiyor. Savaş değil, herkes gibi dünyada özgürce yaşamak istiyorlar" yorumunu yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın