Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.50
BTC/USDT
69,948.00
BIST 100
9,067.54
Spor, voleybol

'Filenin Sultanları' Avrupa Şampiyonası'na iyi başladı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası B Grubu ilk maçında Azerbaycan'ı 3-0 yendi.

26.09.2015 - Güncelleme : 27.09.2015
'Filenin Sultanları' Avrupa Şampiyonası'na iyi başladı 2015 CEV DELA Bayanlar Avrupa Şampiyonası

ANVERS

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası B Grubu ilk maçında Azerbaycan'ı 3-0 yendi.

Milli takım, Hollanda ve Belçika'nın ev sahipliğinde 29'uncusu gerçekleştirilen turnuvanın ilk maçında Azerbaycan ile Belçika'nın Anvers kentinde karşılaştı.

Mücadelenin ilk setine iyi başlayamayan Türkiye, 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen Gözde, Neriman ve Eda'nın smaçlarıyla ilk teknik molayı 8-6 önde tamamladı. Azerbaycan'ın başarılı savunmayla dikkatleri çektiği ilk sette milliler ikinci molaya ise 16-15 yenik girdi.

Büyük bir çekişmeye sahne olan setin son bölümünde Neriman ve Eda'nın başarılı savunmasıyla rakibini durdurmayı başaran "Filenin Sultanları", ilk seti 25-21 aldı.

Milliler ikinci sete iyi başlamasına rağmen bu üstünlüklerini sürdüremedi. Rahimova ve Kurt ile peş peşe sayılar bulan Azerbaycan bu setteki ilk teknik molayı 8-7 önde tamamladı. Molanın ardından Rahimova'nın sayıları ve Poznyak'ın etkili bloklarıyla oyundaki üstünlüğünü sürdüren Azerbaycan, ikinci teknik molaya 16-15 üstün girdi. Molanın ardından her iki takımın peş peşe aldığı sayılarla büyük bir çekişmeye sahne olan ikinci seti ay-yıldızlılar, 28-26 kazandı ve 2-0 öne geçti.

Karşılaşmanın üçüncü setine hızlı başlayan milliler, Azerbaycanlı oyuncuların hatalarının yanı sıra etkili hücumlarıyla ilk teknik molayı 8-5 önde bitirdi. Polen ve Eda'nın sayılarıyla farkı iyice açan Türkiye, ikinci teknik molayı ise 16-7 üstün tamamladı.

Üçüncü setin son bölümünde Neriman ile Gizem'in başarılı savunmalarıyla farkı açan Türkiye, son seti 25-13, maçı ise 3-0 kazandı.

Türkiye gruptaki ikinci maçında 27 Eylül Pazar günü aynı kentte Macaristan ile karşılaşacak.

Üç gün sürecek grup maçlarının ardından, grup birincileri çeyrek finale yükselecek. Gruplarda ikinci ve üçüncü sırayı alan takımlar ise play-off turunda oynayarak son 8 ekip arasına kalmaya çalışacak. Play-off turundan itibaren tek maçlı eleme usulü uygulanacak.

Gruplarda ilk maçlar tamamlandı

Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda, gruplarda ilk maçlar tamamlandı. Türkiye yer aldığı B Grubu’nda ilk maçlar sonunda Belçika averajla ilk sırayı, Türkiye ise ikinci sırayı aldı.

Muhabir: Yasin Yağcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın