Dolar
32.31
Euro
34.88
Altın
2,194.07
ETH/USDT
3,574.60
BTC/USDT
70,506.00
BIST 100
9,007.47
Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Blatter: Seçimlerden önce istifa etmeyeceğim

FIFA Başkanı Blatter FIFA başkanlık seçimi için yaptığı açıklamada, "Bir gün öncesinde dahi görevimi bırakmayacağım" dedi.

Cüneyt Karadağ  | 07.10.2015 - Güncelleme : 08.10.2015
Blatter: Seçimlerden önce istifa etmeyeceğim

BERLİN

FIFA Başkanı Sepp Blatter, başkanlık seçiminin yapılacağı 26 Şubat 2016'dan önce istifa etmeyeceğini söyledi.

Blatter, Alman Bunte dergisine yaptığı açıklamada, hakkında yapılan eleştirilerin kendisini yıldırmadığını ifade ederek, "Bu süreç sadece bir soruşturma, dava değil. Bu süreç zarfında kurumlarla işbirliği içerisindeyim" dedi.

79 yaşındaki Blatter, gayet iyi olduğunu ve yaşanan süreci atlatacağını dile getirerek, "FIFA gayet iyi çalışıyor ve seçilmiş başkan görevine devam ediyor" diye konuştu.

Blatter ayrıca FIFA başkanlık seçimlerinin yapılacağı 26 Şubat 2016'ya kadar görevinin başında olduğunu vurgulayarak, "O tarihten sonra görevi bırakacağım. Bir gün öncesinde dahi görevimi bırakmayacağım" ifadelerini kullandı.

Blatter, ismi adaylar arasında geçen Güney Afrikalı siyasetçi Tokyo Sexwale için "İyi bir iş yapıyor ve çok iyi bir adam" yorumunu yaptı.

Yaşanan soruşturma sürecini de yorumlayan Blatter, "Durum çok da sevindirici değil. Hiçbir delil ve yanlış tutumum olmamasına rağmen mahkum ediliyorum. Aslında bu bir ayıp. 26 Şubat'a kadar kendim ve FIFA için mücadele edeceğim. Elbet kötülük karşısında iyi olan kazanacak" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Cüneyt Karadağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın