Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,192.71
ETH/USDT
3,572.90
BTC/USDT
70,399.00
BIST 100
8,996.61
Spor, Futbol

Arda Turan'dan Van Persie'ye cevap

Milli futbolcu Arda, Van Persie'nin iddialarına ilişkin, "Rakiplerden duyuyoruz, 'Puan kaybedecekler' diye. Puan kaybedersek de gidebiliyoruz. Hesaplamaları doğru yapmak lazım" dedi.

Ercan Doğan  | 07.10.2015 - Güncelleme : 08.10.2015
Arda Turan'dan Van Persie'ye cevap

İSTANBUL

İSTANBUL

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki son iki maçını Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile yapacak A Milli Futbol Takımı'nın oyuncuları, her iki karşılaşmada ihtiyaç duyulan puanları alacaklarını ifade ettiler. 

Milli takımın, TFF Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arda Turan, Caner Erkin, Yasin Öztekin, Şener Özbayraklı ve Okay Yokuşlu, hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

A Milli Takım'ın tecrübeli oyuncusu Arda Turan, mücadelede artık sona geldiklerine dikkati çekerek, "Amsterdam'a giderken ne kadar sıkıntılıydık. Belki de turnuvayı bitirecekken şimdi şans bizim elimizde. Şampiyonaya gitmek için büyük avantajımız var" dedi.

Hedeflerinin ihtiyaç duyulan 4 veya 6 puanı almak olduğunu vurgulayan, milli oyuncu, "Bu şekilde geçip şansımızı yüzde 50'ye getirmek istiyoruz. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Önemli bir geri dönüşe doğru gidiyoruz. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçında bunu devam ettirerek Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz. Hem ülkemizin hem bu jenerasyonun buna ihtiyacı var. Bu jenerasyon Avrupa Şampiyonası görmeli" diye konuştu.

Milli takımda bir önceki jenerasyonla şu anki isimler arasında farklılıklar olduğunu vurgulayan Arda, şöyle konuştu:

"Bir önceki jenerasyon çok üst düzey ve ekstrem kalitede milli takımdı. Şimdi de yetenekli ve özel arkadaşlarımız var ama bu seviyede beraber oynamak çok farklı. Bu seviyedeki maçlarda yeteneğin yanı sıra tecrübe de ister. Şimdi daha iyi ve tecrübeliler. Hep beraber bu yoldan geçmeye çalışıyoruz. Hocamızın başımızda bulunması ve buralardan geçmiş olması büyük avantaj."

Kendine ait sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafın hatırlatılması üzerine Arda Turan, "O fotoğraf açıklayıcı. Konuşmaya gerek yok. Milli takım özel bir yer. Hayatım boyunca bütün duygularımı burada en yüksekte yaşadım. Avrupa Şampiyonası oynamayı çok istiyorum. Hangi seviyede oynarsanız oynayın bazen heyecandan uykularınız kaçabiliyor. Beni buralarda tutan bu heyecan. Heyecanımı paylaşmak istedim. Biraz dertleşmek istedim" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli futbolcu, uzun bir aradan sonra hedefe yaklaştıklarını vurgulayarak, "Hak ettiğimizi alacağız. Çok çalışıyoruz. Herkes milli takıma yakışır şekilde davranıyor" şeklinde konuştu.

Van Persie'nin iddiası

Arda Turan, Türk Milli Takımı'nın puan kaybedeceğini savunan Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin, iddiasını değerlendirdi. 

"Rakiplerden duyuyoruz, 'Puan kaybedecekler'diye" ifadesini kullanan milli futbolcu, "Hayırlısı diyoruz. Kendi işimize bakıyoruz. Hollanda maçını kendi işimize bakmak için kazandık. Puan kaybedersek de gidebiliyoruz. Hesaplamaları doğru yapmak lazım. Herkese başarılar diliyorum. Biz de Kazakistan ve Çek Cumhuriyeti'ne başarılar diliyoruz. Önemli olan sahadaki performans. Bunlara konsantre olmak lazım" şeklinde konuştu. 

"Oynamamanın psikolojisi zor"

Arda, kulübü Barcelona'da henüz oynayamamasının zorluğunu yaşadığını ancak milli takımda arkadaşlarının iyi mücadele ederek kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Fizik olarak da bu durumun kendisini zorladığını anlatan tecrübeli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlarım sağ olsunlar beni motive ediyorlar. Hocam ve arkadaşlarım liderliği bana verdikleri için her zaman beni sahada tutuyorlar. Benim yerime ekstra mücadele ediyorlar. Oynamayan bir oyuncunun sahada olması hele milli takım seviyesinde çok zor. Ben de elimden geleni yapıyorum. Kulübüm de her konuda bana yardımcı oluyor. Özel çalışmalar ve antrenmanlar yapıyorum."

Arda, Barcelona'da yakın zamanda oynayıp oynamayacağı konusunun ise kurumsal bir durum olduğunu ve bunu kendisinin bilemeyeceğini kaydetti.

Barcelona'daki arkadaşlarının Türkiye ile ilgili düşüncelerinin ne olduğu yönündeki soruya milli futbolcu, "Avrupa Şampiyonası'na gidince (imaj) düzelecek. Türkiye'ye bakış açısı çok güzel. Her konuda çok başarılıyız, keyifliyiz. Güzel günler bizi bekliyor. Biz de öncülük etmeye çalışıyoruz" diye cevap verdi.

Muhabir: Ercan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.