Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.10
BTC/USDT
70,828.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Gençlerbirliği'nde ikinci 'Şifo' dönemi başladı

Gençlerbirliği, sezon sonuna kadar anlaşmaya vardığı teknik direktör Mehmet Özdilek ile sözleşme imzaladı.

02.09.2015 - Güncelleme : 02.09.2015
Gençlerbirliği'nde ikinci 'Şifo' dönemi başladı

ANKARA

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, sezon sonuna kadar anlaşmaya vardığı teknik direktör Mehmet Özdilek ile sözleşme imzaladı.

Gençlerbirliği'nde daha önce 2013-2014 sezonunda da görev alan Özdilek, Beştepe Tesisleri'ndeki imza töreninde, tekrar başkent ekibine gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Özdilek, başkent temsilcisindeki ilk döneminde çok sağlıklı 7 ay geçirdiğini belirterek, Türk futbol tarihinin en köklü kulüplerinden biri olması nedeniyle, Gençlerbirliği'ni tercih ettiğini söyledi.

Kırmızı-siyahlı takımı daha yukarı taşımak için çalışacaklarını vurgulayan "Şifo", "Tüm mesaimizi Gençlerbirliği'ni daha iyi yerlere getirmek için harcayacağız. Ümit ederim ki takımı, bıraktığımız noktadan daha ileri noktaya taşırız" dedi.

Özdilek, ligde henüz üç haftanın geride kaldığına dikkati çekerek, milli maç arasını en iyi şekilde değerlendireceklerini anlattı.

Takımı yakından tanıdığına işaret eden Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir çoğu bildiğim oyuncular. Bünyemize katılan oyuncularla da oturup konuşacağız. Ne yapmak istediklerimizi anlatacağız. Diğer oyuncu grubuyla daha kolay iletişim kuracağız. Bugünden hedef koymak sağlıklı değil. Önemli olan seyirci sayısını biraz daha yükseltmek. Bunun için kazanma arzusu yüksek bir takım görüntüsünü sahaya yansıtmak önemli. Tek düşüncem, oynadığı oyundan keyif alan Gençlerbirliği yaratmak."

Özdilek, sözleşme süresinin Türkiye'de çok önemli olmadığının altını çizerek, "İster 1 yıl, isterse de 5 yıllık sözleşme yapın. Arzu ettiğiniz hedeflere varabilmek için skor anlamında bunları desteklemeniz lazım. Türkiye'nin gerçeği bu. Başarılı olduktan sonra öbür taraf çok önemli değil" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin uzun vadede Avrupa kupalarını hedeflemesi gerektiğini vurgulayan "Şifo", şunları kaydetti:

"Gençlerbirliği, Avrupa kupalarında mücadele etmiş bir kulüp. Ben de futbolculuğum döneminde çok sayıda Avrupa kupası, milli maç oynadım. O taraf farklı bir organizasyon. Gençlerbirliği, tarihi, potansiyeli ve ekonomisiyle bu organizasyon içinde olmalı. Muhakkak Avrupa kupalarında mücadele eden, hatta zaman içinde şampiyonlukları hedefleyen konuma gelmeli. Önemli olan doğru planlamayla, hedefleri kalıcı bir şekilde ortaya koymak." 

"Nikah tazeledik"

Gençlerbirliği Başkan Vekili Mehmet Niyazi Akdaş ise Özdilek ile yeniden anlaştıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Özdilek ile nikah tazelediklerini dile getiren Akdaş, "1,5 sene önce tatile çıkmıştı. Tatil bitti ve tekrar beraber çalışacağız. 'Ekibiyle birlikte kendisine hoşgeldin' diyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mehmet Özdilek, 1 yıllık sözleşmeye imza attı.

"Şifo"nun ekibi

Özdilek'in yardımcılıklarını, Sedat Karabük, Yusuf Tokaç, Şenol Fidan, Erdinç Erol, İlker Kıreker ve Servet Çavuşoğlu yapacak.

Öte yandan başkent temsilcisi, "Şifo"nun ilk döneminde 28 maçta 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 mağlubiyet almıştı.

Kırmızı-siyahlı ekip, 9. haftada takımın başına geçen Özdilek yönetiminde 2013-2014 sezonunu 45 puanla 9. sırada bitirmişti.

Muhabir: Halil Ibrahim Avsar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.