Dolar
32.54
Euro
34.82
Altın
2,334.75
ETH/USDT
3,206.80
BTC/USDT
65,201.00
BIST 100
9,730.29
Spor

'Minderin Sultanları' olimpiyat vizesi yolunda

Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı.

29.08.2015 - Güncelleme : 29.08.2015
'Minderin Sultanları' olimpiyat vizesi yolunda

EDİRNE - Cihan Demirci

Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını tamamladı.

ABD'nin Las Vegas kentinde 9 Eylül'de başlayacak müsabakalarda ilk 6'ya kalan sporcular  2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilecek.

Türk Milli Takımı'nda yer alan 8 kadın güreşçi şampiyona öncesi son kampı Edirne'de yapıyor.

Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlar öncesinde ABD'de düzenlenecek şampiyonasının ülkeler için büyük önem taşıdığını söyledi.

İlk 6'ya kalan sporcuların direkt olimpiyatlara katılabileceğini aktaran Kosukoğlu, "Her ülke bu şampiyonada olimpiyatların anahtarı olduğu için başarılı olmak isteyecektir. Olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertin'in dediği gibi, 'olimpiyatlara katılmak çok önemlidir.' Bayrağımızı burada da dalgalandıracağız. Dünya Şampiyonası'ndan alacağımız başarılar bize moral olacaktır" diye konuştu.

"Elimizden gelenin fazlasını yapacağız"

Milli güreşçi Hafize Şahin ise şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatan Hafize Şahin, "Dünya Şampiyonası'nda elimizden gelenin fazlasını yapacağız ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız. Dünya Şampiyonası'nda bayrağımızı dalgalandırarak, İstiklal Marşımızı okutacağız" ifadelerini kullandı.

Milli güreşçi Merve Kenger de müsabakalar öncesi hocaların takımı çok iyi şekilde hazırladığını söyledi. Her güreşçiyle tek tek ilgilenildiğini aktaran Merve Kenger, "Öncelikli hedefimiz tabii ki de olimpiyat vizesi almaktır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın