Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Trabzonspor "Kralına emanet"

Trabzonspor'da teknik direktörlüğe getirilen Şota Arveladze, 1995-1996 sezonunda 25 gol atarak kulüp tarihinde tek yabancı gol kralı olmuştu.

03.07.2015 - Güncelleme : 03.07.2015
Trabzonspor "Kralına emanet"

TRABZON - SELÇUK KILIÇ

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından eski futbolculardan ve gol kralı Şota Arveladze takımın başına getirildi. İkiz kardeşi Arçil ile 1993-94 sezonunda Gürcistan'ın Dinamo Tiflis Kulübü'nden transfer edilen Şota, 1995-96 sezonunda 25 gol atarak kulüp tarihinde tek yabancı gol kralı olmuştu.

Necmi Perekli'den sonra kulüpte 2. kez gol krallığı sevincini yaşayan ve bu başarıyı bordo-mavili takımda gösteren 5 futbolcudan biri olan Gürcü teknik adam, bu kez saha kenarından takımın başarısı için mücadele verecek.

Trabzonspor’un şampiyonluğu son anda kaçırdığı 1995-1996 sezonunda Tolunay Kafkas, Abdullah Ercan, Hami Mandıralı, Ünal Karaman, Ogün Temizkanoğlu gibi oyuncuların forma giydiği takımın forveti olarak görev yapan Şota Arveladze, 1997-98 sezonunda Hollanda'nın Ajax takımı ile anlaştı.

Bordo-mavili takımın en sevilen ve unutulmaz oyuncularının başında gelen Şota Arveladze, ayrıldığı kulübe 18 yıl sonra teknik direktör olarak döndü.

Trabzonspor kafilesi Hollanda'ya gitti

Trabzonspor kafilesi, sezon hazırlıklarının ilk etabı için Hollanda'ya gitti.

Bordo-mavili takımın yeni teknik direktörü Şota Arveladze, kafilenin hareketinden önce havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Aradan bayağı zaman geçti. 18 sene uzun bir süre ama bu kadar uzun olduğunu hissetmedim. Çünkü ben de onları sevdiğim için sevdiğim insanlardan uzak kalamadım" dedi.

Trabzon'da her şeyin güzel geçmesini istediğini belirten Arveladze, "Trabzon çok sevdiğim bir yer. Hedefimiz de belli burada" diye konuştu.

Trabzon'dan özel uçakla Almanya'nın Düsseldorf kentine giden bordo-mavililer, buradan kara yoluyla Hollanda’nın Arnhem kenti yakınlarında kamp yapacakları otele geçecek. 

Toplam 64 kişilik kafilede 30 sporcu yer alırken, Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, belindeki sakatlığı nedeniyle ülkesinde tedavisi süren Cardozo, sıtma olan Waris ile izinli Medjani ve M'bia'nın kafilede yer almadığını belirtti.

Hurma, Waris'in doktor raporunun kendilerine ulaştığını ifade ederek, bu oyuncuyla, daha önce ülkelerinin milli takım kamplarına katılan Medjani'nin 6 Temmuz, M'bia'nın ise 9 Temmuz'da kampa katılacağını vurguladı.

Bordo-mavililerde daha önce kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Constant da kafilede yer aldı.

Trabzonspor, 14 Temmuz'a kadar çalışmalarını sürdürdükten sonra, 16 Temmuz'da sahasında yapacağı UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçı için Trabzon'a dönecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın