Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,215.58
ETH/USDT
3,575.30
BTC/USDT
71,000.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, Dünyadan Spor

'Soruşturmanın seçimin 2 gün öncesine denk gelmesi manidar'

FIFA Başkanı Blatter, rüşvet soruşturması ve gözaltıların kongrenin seçiminin 2 gün öncesine denk gelmesini manidar bulduğunu belirtti.

29.05.2015 - Güncelleme : 29.05.2015
'Soruşturmanın seçimin 2 gün öncesine denk gelmesi manidar'

ANKARA

FIFA Başkanı Sepp Blatter, gözaltına alınan FIFA yetkililerinin suçlu bulunması halinde olayın kurumun tamamına mal edilemeyeceğini söyledi.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen 65. FIFA Kongresi'nde konuşan Blatter, FIFA'nın zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, "Hafta içinde yaşanan son olaylar, futbolun üzerine gölge düşürdü. Kongrenin ertelenmesi bile gündeme geldi. Buna rağmen hala ayaktayız" dedi.

FIFA'nın eski gücüne kavuşması için her üyenin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten 79 yaşındaki Blatter, "Bu, tabii ki kolay olmayacak. Sorunları çözmek istiyoruz. Bir günde olmayacak ama üye federasyonlarımızın desteğiyle bunu halledeceğiz" diye konuştu.

Blatter, FIFA'nın daha şeffaf bir politikayla yönetilmesi gerektiğini kaydederek, "Sporun ruhunu yaralayan yolsuzluk, şike ve ırkçılık hala devam ediyor. Bunları ancak güçlerimizi birleştirerek çözebiliriz. Futbolda huzurun sağlanması için herkesin tatmin olacağı bir çözüm bulmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

FIFA'nın karakteristik özelliklerini "disiplin, saygı ve fair-play" olarak sıralayan Başkan Blatter, "Futbolun üzerine sıçrayan çamurla itibarının düşmesine izin vermemeliyiz. Çünkü bu yanlış olur" şeklinde görüş belirtti.

FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındığı Zürih'te hafta içi düzenlenen operasyon hakkında da konuşan Blatter, "Gözaltına alınanlar suçlu bulunabilir. Böyle bir durumda, onların FIFA'nın tamamını temsil etmediği, kurumun saygı, disiplin ve takım ruhuyla örülen kurallarını unutan bireyler olduğu hatırlanmalı" ifadesini kullandı. 

Yapılan operasyon ve soruşturmanın kongre seçiminin 2 gün öncesine denk gelmesini manidar bulduğunu belirten Blatter, "Tesadüf sözcüğünü kullanmayacağım ama kafamda bazı ufak soru işaretleri var. Herkesten aynı şekilde etik davranmasını bekleyemeyiz" diye konuştu.

İki gün sürecek kongrede, 4 dönemdir başkanlığını sürdüren İsviçreli Blatter ile 39 yaşındaki Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin yarışacak. Gizli oylamayla bugün sonuçlanacak seçimlerde, FIFA'ya bağlı 209 federasyon oy kullanacak.

Muhabir: Doga Kirmizioglu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.