Spor, Futbol, arşiv

"En çok da senin şampiyonluğun kutlu olsun çocuk"

Galatasaray'ın şampiyonluğuyla birlikte taraftar grupları, Ermenek'teki maden ocağında yaşamını yitiren Galatasaraylı Mehmet Özcan'ın 6 yaşındaki oğlu Ömer Asaf'ı unutmadı.

26.05.2015 - Güncelleme : 26.05.2015
"En çok da senin şampiyonluğun kutlu olsun çocuk"

KONYA - Metin Bolat

Galatasaray'ın şampiyonluğunun ardından taraftar grupları, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan 18 işçiden Mehmet Özcan'ın, "Babama 'Galatasaraylı maçı var' dersek madenden çıkar" diyen oğlu Ömer Asaf'ı unutmadı.

Ermenek'teki maden ocağında geçen yıl 28 Ekim'de mahsur kaldıktan sonra cansız bedenlerine ulaşılan işçilerinin yakınlarının yaptıkları, söyledikleri hafızalarda yer edindi.  

Çevresinde Galatasaraylı fanatikliğiyle tanınan işçi Mehmet Özcan'ın 6 yaşındaki oğlu Ömer Asaf'ın da "Babama 'Galatasaraylı maçı var' dersek madenden çıkar" sözleri, medyada geniş yer bulmuştu.

Dayısından sarı-kırmızı oyuncağıyla fotoğrafını çekip sosyal paylaşım sitesinden babasına göndermesini isteyen Ömer Asaf'ın, terliklerle oynadığı "madencileri kurtarma oyununda" babası ve diğer işçileri kurtarması, haber, internet sitelerinde en çok paylaşılanlar arasında yer almıştı.

Kulüpten hediyeler gönderilen, Konya'ya geldiğinde Galatasaraylı futbolcularla tanışan ve statta maç izleyen Ömer Asaf, adeta gönüllerde taht kurdu. 

Spor Toto Süper Lig'de sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaraylı'ın taraftar grupları, Ömer Asaf ile ilgili sosyal paylaşım sitelerinden yüzlerce ileti paylaştı.

En çok dikkati çekenlerinden birisi de sosyal paylaşım sitesindeki "Ali Sami Yen Sokak" hesabından "En çok da senin şampiyonluğun kutlu olsun çocuk" başlığıyla Ömer Asaf'ın fotoğrafının paylaşılması oldu.

Çocuğun fotoğrafını 140 bin 628 kişi beğendi, 11 bin 318 kişi paylaştı, yüzlerce kişi de yorum yaptı. 

Tüm renkler Ömer Asaf ile birleşti

Neredeyse tüm takımların taraftarlarından gelen yorumlardan bazıları şöyle:

"-Bir Fenerli olarak diyorum ki keşke GS 4 değil 5 yıldız alsaydı da baban yanında olsaydı.

-Ahhh canım benim. Gözlerim doldu. Keşke baban yaşasaydı da biz şampiyon falan olmasaydık. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet ruhu şad olsun. Allah yardımcınız olsun kuzum benim. 

-Bir Fenerbahçeli olarak kendini bilmez FB ve GS taraftarları bırakın birbirinizle dalaşmayı. Futbolu böyle içten saflıkla umutla izleyen de var. Asıl şampiyon sensin. Keşke baban gelseydi FB küme düşseydi, GS 10 yıldız birden kazansaydı be yavrum.

-Bir koyu Fenerbahçe taraftarı olarak diyorum ki eğer sen mutlu olacaksan varsın GS şampiyon olsun, senin canın sağolsun.

-Tüm takımlar senin yanında. 

-Asıl şampiyon sensin küçüğüm. Sana selam durmak bize onurdur.

-Yavrum senin yüzün gülsün yeter ki. Burada GS, Fener, Beşiktaş, TS hepsi senin yanında. 

-Canım benim belki de Allah senin için bu şampiyonluğu bize nasip etti.

-Önemli olan GS'nin şampiyonluğu değil. Senin ve senin gibi yetimlerin mutluluğudur aslan parçası. Emin ol baban seninledir çocuk."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.