Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.80
BTC/USDT
69,753.00
BIST 100
9,069.64
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, Dünyadan Spor

FIFA İsrail'in üyeliğinin askıya alınmasını görüşecek

Filistin Futbol Federasyonu'nun, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA üyeliğinin askıya alınmasına yönelik başvurusu, 65. FIFA Kongresi'nin gündemine alındı.

04.05.2015 - Güncelleme : 04.05.2015
FIFA İsrail'in üyeliğinin askıya alınmasını görüşecek

ANKARA

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), İsviçre'nin Zürih kentinde 29 Mayıs'ta düzenlenecek 65. kongresinin gündemini, internet sitesinden paylaştı.

Kongre göndeminin 15. maddesi, "Filistin Futbol Federasyonu'nun (PFA), İsrail Futbol Federasyonu'nun (IFA) üyeliğinin askıya alınması teklifinin görüşülmesi"ne ayrıldı.

Teklifin yürürlüğe konması için FIFA üyesi 209 federasyondan 4'te 3'ünün onayı gerekiyor.

Batı Şeria ile Gazze arasındaki geçişlerde İsrail'in katı güvenlik kontrolüne tabi tutuldukları, çoğunlukla da engellendikleri şikayetiyle FIFA'dan, IFA'ya yaptırımda bulunmasını isteyen PFA, "2 federasyon arasındaki kişi (futbolcu, teknik direktör, hakem) ve malların, Filistin'e giriş-çıkışı ile dolaşımının kolaylaştırılmasını" istemişti.

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'ın, Filistin ile İsrail Futbol Federasyonları arasında sağlıklı bir diyalog kurulması amacıyla 23 Eylül 2013'te ilk adımı atarak iki federasyonun başkanlarının yanı sıra Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Asya Futbol Konfederasyonu'ndan (AFC) temsilcilerin de katıldığı görüşmeleri başlatma girişimlerine rağmen henüz bir sonuç alınamadı.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın