Dolar
32.38
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.10
BTC/USDT
70,820.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Dünyadan Spor

Cavendish liderliğini sürdürdü

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Alanya-Antalya etabını kazanan Büyük Britanyalı bisikletçisi Cavendish, genel klasmanda liderliğini sürdürdü.

27.04.2015 - Güncelleme : 27.04.2015
Cavendish liderliğini sürdürdü

ANTALYA

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabı, 182 kilometrelik Alanya-Antalya parkurunda düzenlendi.

Sprint finişiyle tamamlanan etapta Etixx-Quick Step takımının Büyük Britanyalı bisikletçisi Mark Cavendish, Lampre-Merida takımından İtalyan Sacha Modolo ile son 50 metrede girdiği mücadeleyi 4 saat 21 dakika 32 saniyelik derecesiyle kazanarak birinci oldu. Cavendish, bu yılki ikinci, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'ndaki 6. etap zaferine ulaştı. 

Modolo ikinciliği, Bardiani CSF'ten İtalyan Nicola Ruffoni ise üçüncülüğü elde etti. Turun tek Türk takımı Torku Şekerspor’un sporcusu Ahmet Örken de etabı 6. sırada bitirdi.

Bu sonuçlarla dünyaca ünlü Büyük Britanyalı sprinter Cavendish, genel klasmanda liderliğini sürdürdü ve "turkuaz mayo"yu rakiplerine kaptırmadı. Toplam süresi 7:39:30 olan Cavendish'i, yine Modolo ve Ruffoni izledi. 

Cavendish ayrıca en iyi sprinter sıralamasında da zirvedeki yerini korudu ve "yeşil mayo"nun sahibi oldu ancak prosedür gereği aynı anda iki mayoyu giyemeyeceği için bugünkü etapta "yeşil mayo"yu klasman ikincisi Modolo taşıyacak.

En iyi tırmanışçı klasmanının zirvesinde bulunan UnitedHealthcare Pro Cyling takımından İtalyalı Federico Zurlo, bugün de "kırmızı mayo" ile yarışa başlamaya hak kazandı.

Türkiye güzellikleri klasmanında liderliğe yükselen Caja Rural-Seguras RGA ekibinden İspanyol Luis Bas Bonet de "beyaz mayo"yu elde etti.

Öte yandan, yarışın bitimine 49,5 kilometre kala bisikletçiler, toplu şekilde sola doğru viraj alırken küçük bir kaza yaşandı.

Yaklaşık 10 bisikletçinin karıştığı kazada, MTN-Qhubeka takımının 3 sporcusu birden yer aldı. Kazayı yara almadan atlatan bisikletçiler yarışa devam etti.

Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan turun 3. etabı, Kemer ile Elmalı arasındaki 165 kilometrelik zorlu tırmanış parkurunda bugün koşulacak.

"Lastiğim patlamasına rağmen kazandım"

Cavendish, Alanya-Antalya etabının ardından düzenlenen basın toplantısında, takım arkadaşlarının dün olduğu gibi bugün de kendisini çok iyi taşıdığını belirtti.

Sprint finişiyle tamamlanan etabın son bölümünde Lampre-Merida takımından İtalyan Sacha Modolo ile mücadeleye girdiğini hatırlatan Cavendish, "Modolo finişte sprinte erken kalktı. Erken çıktığı için bitiş çizgisine yaklaştığımızda yavaşlamaya başladı. Çok iyi yer tuttum ve Modolo'yu geçtim. Son 5 kilometrede lastiğim patladı ama yine de yarışı kazanmayı başardım" ifadelerini kullandı.

Büyük Britanyalı Cavendish, form durumuyla ilgili soruya ise "Sakatlığımın ardından çok çalıştım. Antrenmanlarla iyi duruma geldim. Geçen yılki seviyeme ulaştım" yanıtını verdi.

Muhabir: Halil İbrahim Avşar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın