Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.41
ETH/USDT
3,581.10
BTC/USDT
70,779.00
BIST 100
9,016.41
Spor, spor gündemi, arşiv

13. SportAccord Kongresi sona erdi

Olimpik ve olimpik statüde olmayan spor federasyonları yetkilileri ile uluslararası spor camiasının aktörlerini bir araya getiren SportAccord Kongresi sona erdi.

24.04.2015 - Güncelleme : 24.04.2015
13. SportAccord Kongresi sona erdi

SOÇİ

Rusya'nın Soçi kentindeki ExpoCenter'da bu yıl 13. kez düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu kongrenin son gününde, SportAccord Başkanı Marius Vizer'in katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Vizer, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach hakkında bağımsız spor kuruluşlarının iç işlerine müdahale ettiği ve federasyonların bir araya gelerek çoklu spor etkinlikleri düzenlemesini engellediği yönündeki açıklamalarına değinerek, "Herkesle uyum içerisinde çalışmak ve iş birliği yapmak istiyorum. Soçi'de sporun geleceği için verimli bir hafta geçirdik. Yaptığım açıklamalar savaş ya da deprem olarak nitelendirilmemeli, sadece fikrimi beyan ettim" ifadelerini kullandı.

Sporun milyonlarca insana eğitim, disiplin ve daha iyi bir yaşam imkanı sunduğunu kaydeden Vizer, spor organizasyonlarının sıklaştırılması gerektiğini yineledi.

SportAccord Genel Kurulu'nda Thomas Bach'ın yönetim tarzını eleştiren Vizer, IOC'nin "eski, yanlış, adil ve şeffaf olmayan" bir sistem ile yönetildiğini savunmuştu.

Soçi'de 19 Nisan'da başlayıp 6 gün süren organizasyonda, IOC, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı, IOC tarafından tanınan Uluslararası Spor Federasyonları Birliği, Uluslararası Olimpik Yaz Sporları Federasyonları Birliği, Uluslararası Olimpik Kış Sporları Federasyonları Birliği, Uluslararası Dünya Oyunları Birliği, SportAccord Bağımsız Üyeler Birliği gibi teşkilatların temsilcileriyle birlikte, 100'ün üzerinde ülkenin spor federasyonlarından yetkililer yer aldı.

Muhabir: Mutlu Demirtaştan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın