Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.10
BTC/USDT
70,097.00
BIST 100
9,116.96
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Spor Toto Süper Lig'de görünüm

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta maçları sonunda Fenerbahçe, 59 puanla liderliğe yükseldi.

20.04.2015 - Güncelleme : 20.04.2015
Spor Toto Süper Lig'de görünüm

ANKARA

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta maçları tamamlandı. Fenerbahçe 59 puanla haftayı lider kapattı.

Fenerbahçe, 27. haftanın son maçında sahasında Bursaspor ile karşılaştı. İlk yarıda iki takım da bulduğu pozisyonları gole dönüştüremedi ve devre 0-0 bitti. İkinci yarının başında rakibi karşısında baskı kuran sarı-lacivertliler bir türlü aradığı golü bulamadı. Son bölümde yine baskını artıran Fenerbahçe aradığı golü 84. dakikada Webo ile buldu ve haftayı 3 puanla bitirdi. Sarı-lacivertliler bu sonuçla 59 puanla liderliğe yükseldi.

Mersin İdmanyurdu sahasında Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekipte 56. dakikada Gökçek Vederson penaltı vuruşundan takımını 1-0 öne geçirdi. Akhisar Belediyespor ise 90+2. dakikada Bilal Kısa ile golü buldu ve karşılaşma 1-1 tamamlandı.

Trabzonspor sahasında Galatasaray'ı 2-1 yenerek, rakibini zirveden indirdi. Bordo-mavililerin gollerini 20. dakikada Özer Hurmacı ve 84. dakikada Medjani kaydetti. Galatasaray'ın tek golü ise 67. Emre Çolak'tan geldi. Trabzonspor'da Özer Hurmacı 90+4. dakikada yedek kulübesinde kırmızı kart gördü. Galatasaray 58 puan ve averajla üçüncü sıraya indi. Trabzonspor ise 46 puanla 5. sırada kaldı.

Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa'yı 5-1 yendi. Siyah-beyazlıların gollerini 3. dakikada Mustafa Pektemek, 38. dakikada Demba Ba, 50. dakikada Motta, 75. dakikada Olcay Şahan ve 86. dakikada Sosa kaydetti. Ev sahibi ekibin tek golünü ise 41. dakikada Tunay Torun attı. Beşiktaş, 58 puan ve averajla ikinci sırada yer aldı. Karşılaşmada Kasımpaşa'dan Barış Başdaş 53. dakikada, Adem Büyük de 77. dakikada kırmızı kart gördü.

Haftanın açılış maçında Gaziantepspor ile Torku Konyaspor 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi Gaziantepspor'un golünü Grando, konuk takımın golünü ise Rangelov ağlara gönderdi.

Kardemir Karabükspor, sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 yenerek, küme düşme hattından kurtulma adına biraz umutlandı. Fatih Candan ve Furkan Özçal Kardemir Karabükspor'un gollerini atarken, başkent ekibinin tek golü ise Mervan Çelik'ten geldi. Gençlerbirliği'nde El Kabir 83. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, sahasında Eskişehirspor'a 1-0 yenilerek, ligde kalma umutlarını büyük ölçüde azalttı. Konuk takımın tek golünü Sezgin Coşkun kaydetti.

Balıkesirspor, deplasmanda Medicana Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak, ligde kalma umutlarını azalttı. Goller, Batuhan Karadeniz (Medicana Sivasspor) ve Birkan Emir'den geldi (Balıkesirspor).

İstanbul Başakşehir, sahasında Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup etti. Ev sahibi takımın gollerine Mahmut Tekdemir, Visca ve Sedat Ağçay imza attı. Karadeniz ekibinin tek golünü ise Kweuke attı. 

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında 24 gol atıldı. Dört maçı ev sahibi, 2 müsabakayı deplasman takımları kazanırken, 3 karşılaşma ise berabere sona erdi.

Gol krallığı yarışında Bursasporlu Fernandao 17 golle ilk sıradaki yerini korudu. Beşiktaşlı Demba Ba 16, Trabzonsporlu Cardozo da 15 golle Bursasporlu oyuncuyu izledi.

Ligde alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

Sonuçlar 

Gaziantepspor-Torku Konyaspor: 1-1

Kardemir Karabükspor-Gençlerbirliği: 2-1

Kasımpaşa-Beşiktaş: 1-5

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Eskişehirspor: 0-1

Medicana Sivasspor-Balıkesirspor: 1-1

İstanbul Başakşehir-Çaykur Rizespor: 3-1

Trabzonspor-Galatasaray: 2-1

Fenerbahçe-Bursaspor: 1-0

Mersin İdmanyurdu-Akhisar Belediyespor: 1-1

28. haftanın programı 

Medicana Sivasspor-Mersin İdmanyurdu, Bursaspor-İstanbul Başakşehir, Çaykur Rizespor-Kasımpaşa, Eskişehirspor-Fenerbahçe, Balıkesirspor-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Torku Konyaspor-Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği-Trabzonspor, Galatasaray-Gaziantepspor ve Beşiktaş-Kardemir Karabükspor.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın