Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,207.78
ETH/USDT
3,571.80
BTC/USDT
70,470.00
BIST 100
9,041.32
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

'Puan kayıpları yakışmıyor'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Lig'de son maçlarda yaşadıkları puan kayıplarının takımına yakışmadığını söyledi.

05.03.2015 - Güncelleme : 05.03.2015
'Puan kayıpları yakışmıyor'

İSTANBUL

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'de son maçlarda yaşadıkları puan kayıplarının siyah-beyazlı futbol takımına yakışmadığını söyledi.

Orman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle siyah-beyazlı kulübün çeşitli branşlarda yer alan kadın sporcularına verdiği yemek sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Süper Lig'de önlerinde çok maçın olduğunu vurgulayan Orman, "Özellikle Avrupa'da bu kadar iyi performans göstermiş takıma puan kayıpları yakışmıyor. Son iki haftadaki puan kayıplarını başkan olarak yakıştıramadım" dedi.

Vodafone Arena'nın yapımı aşamasında Beşiktaş'ın bütün maçları deplasmanda oynadığını kaydeden siyah-beyazlı kulübün başkanı, bu kalitedeki takımın daha konsantre olması gerektiğini dile getirdi. 

Kendilerinin de hatalarının olduğunu kaydeden Fikret Orman, "Biraz daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor. Kulüp başkanı olarak genel prensibim takımla aynı otelde kalmamak. Artık onlarla beraber kalacağız. Daha fazla mesai harcamaya bakacağız" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 8 Mart Pazar günü oynanacak derbiye değinen Orman, kendi maçlarını izlemenin stresli olduğunu ancak rakiplerinin karşılaşmalarını takip etmenin o kadar stresli olmadığını vurguladı.

 Club Brugge maçının bilet konusu 

Başkan Orman, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika'nın Club Brugge takımıyla deplasmanda yapacakları maçın biletleri konusunda yaşanan sıkıntıya da açıklık getirdi.

Takım uçağıyla seyahat için inanılmaz bir talep olduğunu anlatan Orman, şunları söyledi:

"Beşiktaş'ın ineceği havalimanı küçük. 167 kişilik uçakla gideceğiz. Bu, takımı götüren uçak, misafirleri değil. O maçı kazanmamız önemli. Futbolcuların rahat oturabilmesi için onların bölümü 106 kişilik yer tutuyor. Bunun haricinde güvenlik ve kulüp çalışanları var, 5-6 yönetici var. Kalan koltuk sayısı 43. Yirmi tanesini sponsorlarımızla yaptığımız anlaşmadan düşersek kalan 23. Eskiden bu kulüpte yöneticilik yapmış insanlar var. Bu kulübe emek, zaman ve para dökmüş insanlara öncelik tanıyoruz. Kimisi telefon açıyor 'biz 6 kişi gelmek istiyoruz' diye. Hayır gelemezsin. Sadece eski yöneticilere ve kurullarda başkanlık yapmış kişilere hak veriyoruz. Eşiniz olursa gelin ama arkadaşlarına müsaade etmiyoruz."

Biletler için de çok talebin bulunduğunu anlatan Orman, bu talepleri karşılamanın mümkün olmadığını söyledi.

Club Brugge'ün kendilerine bin 300 bilet ayırdığını hatırlatan Fikret Orman, "Beşiktaş Travel ile anlaşmamız var. Üç uçak gidiyor ve onlara 400 bilet verdik. 120 tane için futbolcuların talepleri oldu. Sponsorlarımız var, onlara verdiğimiz 80, 150 loca sahibi var, onlara da birer tane hak verdik. Dernekler var, onlara 250 adet ayırdık. Kulübün yönetim kurulu var. Yönetici başı 15, kimisine 20 bilet olmak üzere toplam 275 bilet ayırdık" diye konuştu.

Kalan biletleri de kulüpte geçmiş yıllarda yöneticilik yapmış, divan kurullarında çalışmış onlara vereceklerini kaydeden Orman, ortada bilet diye bir şeyin olmadığını dile getirdi.

Yandaşlarını götürdükleri yönündeki eleştirilere de yanıt veren Fikret Orman, "Gidenlerin çoğunu tanımıyorum. Niye yandaşlarımızı götürelim? Babamızın malı mı? Kurallar var, o kurallara dikkat ediyoruz. Beşiktaş'ın protokol tribününde 20 kişilik hakkı var. 15 yönetici var, Sayın Bakan geliyor. Beşiktaş Belediye Başkanı geliyor. Eski yöneticiler var. Emek dökmüşler, yer vermemezlik olur mu? Bir yere çekmenin manası yok" ifadelerini kullandı.

Maçı izlemek isteyenleri Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki rövanşa davet eden Orman, şunları kaydetti:

"70 bin kişilik stadımız var. İlk maça gidemeyenler bu maça gitsinler. İnşallah bir sonraki turda daha büyük statlar olur, 3-4 bin kişilik hak olur, onu vermeye çalışırız. '25 bilet lazım', '45 kişiyiz' diye telefon açıyorlar. Ortada böyle bir ürün yok. Koltuk belli. Beşiktaş'ın olmayan stadında 500-600 bin dolar vermiş kişiye bilet vermeyecek miyim? Beşiktaş'ta her şey adalet içinde yapılmaya çalışılıyor. Beşiktaşlılardan ve dost olanlardan anlayış bekliyoruz. Bu işi doğru yapmaya çalışıyoruz."

Muhabir: Ercan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın