Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Fırtına kazanmasını bildi

Hüseyin Avni Aker'de maçın ilk yarısını 2-1 geride kapatan Trabzonspor, Kardemir Karabükspor'u 3-2 yendi.

02.03.2015 - Güncelleme : 02.03.2015
Fırtına kazanmasını bildi

TRABZON

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Kardemir Karabükspor'u 3-2 yendi.

İlk yarıyı 2-1 geride kapatan Trabzonspor, 84. dakikada Cardozo ve 89. dakikada Mehmet Ekici'nin golleriyle karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

12. dakikada Musa Çağıran'ın ara pasında, kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kalan Akpala'nın şutunda top, açıyı daraltan Hakan Arıkan'dan döndü. 

32. dakikada sağ kanattan Onur Ayık'ın ceza alanına sert gönderdiği topu penaltı noktası yakınından Ahmet İlhan Özek kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

39. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Fatih Atik'in sağdan ortasında ceza alanı içerisinde Samba Sow'un uzaklaştırmak istediği top ceza alanı dışındaki Mehmet Ekici'nin önüne düştü. Bu futbolcu da güzel bir vuruşla topu Waterman'ın sol üst köşesinden filelerle buluşturdu: 1-0

43. dakikada  Kardemir Karabükspor beraberliği sağladı. Ceza alanı içi sol çaprazından Ahmet İlhan Özek'in kaleye gönderdiği top üst direkten döndü. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu Onur Ayık, ceza yayı kenarındaki Traore'ye çıkardı. Bu futbolcunun yerden düzgün şutunda meşin yuvarlak kaleci Hakan Arıkan'ın solundan filelere gitti: 1-1

45+2. dakikada Kardemir Karabükspor, bu kez öne geçti. Akpala'nın pasıyla soldan ceza alanına giren Ahmet İlhan Özek'in şutunda, kaleci Hakan Arıkan'ın çeldiği topu altı pas içinde Onur Ayık dokunarak filelere gönderdi: 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısını Kardemir Karabükspor 2-1 önde kapadı.

53. dakikada Onur Ayık'ın ceza alanı gerisinden şutunda kaleci Hakan Arıkan, yerden gelen topa sahip oldu.

67. dakikada Traore'nin soldan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Hakan Arıkan yumruklayarak topu uzaklaştırdı.

84. dakikada Cardozo'nun golüyle Trabzonspor, beraberliği sağladı. Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Cardozo'nun kafa vuruşunda, kaleci Waterman'ın müdahalesine rağmen top sol köşeden filelerle buluştu: 2-2

86. dakikada Traore'nin ceza alanı dışından sert ve düzgün şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

89. dakikada Trabzonspor öne geçti. Mehmet Ekici, kendisinin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topu kaleci Waterman'ın solundan filelere gönderdi: 3-2

90+1. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan ortasında, sağ çaprazda topla buluşan Deniz Yılmaz'ın şutunda kaleci Waterman tehlikeyi önledi.

Trabzonspor, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Maçın ardından

Ersun Yanal, oyuncularını kazanma arzusunu bırakmadıkları için kutladığını söyledi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin mücadele düzeyi en yüksek maçlarından birini izlediklerini, karşılaşmanın yönetiminin hakem açısından da kolay olmadığını belirtti.

Mücadelenin üst düzeyde olması dolayısıyla hakemin de çok düdük çalmak zorunda kaldığını vurgulayan Yanal, şöyle konuştu:

“Rakibimizin olağanüstü iştahı, maç kazanma arzusu vardı. Yılmaz hocayı kısa bir süre içerisinde takımı bu psikolojiyle sahaya çıkardığı için kutlamak gerekiyor. Umarım bundan sonra da aynı motivasyonla devam ederler. Biz, zaman zaman buna karşılık verdik. Karşılık verdiğimiz dakikalarda stratejik yerlerdeki kartlarla biraz oyundan uzak kaldık. Rakibimizin organize çıkışlarında karşılık veremediğimiz dakikalarda zor anlar yaşadık. Oyuncularımı kazanma arzusunu bırakmadıkları için kutluyorum. Bireysel katkıya da ihtiyacımız olduğunda Mehmet’in, Cardozo’nun ve Deniz’in katkılarıyla güzel dakikalar da yaşadık. Bu kazanma arzusunu bundan sonra da çok daha yüksek şekilde devam ettirmek gerekiyor, çünkü daha zorlu mücadeleler göreceğiz."

Yanal, Constant'ın kadroda olmamasına ilişkin ise "Disiplinsiz hareketleri nedeniyle savunmasını istedik. Çarşamba günü yönetime sunacağız, onlar da karar verir. Disiplinsizlik kavramı genel bir kavram. O da bu genel kavramda oldukça disiplinsiz bir oyuncu. Sadece bana karşı değil. Trabzonspor'un oyuncusu böyle olmamalı" ifadesini kullandı.  

Vural'ın açıklamaları

Kardemir Karabükspor'da ilk maçına çıkan teknik direktör Yılmaz Vural, geçen hafta salı günü göreve başladığını belirterek, "9 antrenman yaptık. Biz her gün 1,5 saate yakın da teori yaptık. Bunun karşılığı, geriye dönüşü çabuk oldu. Futbol detaylarla kazanılıyor, detaylarla kaybediliyor. Oyunun bitmesine 7 dakika vardı ve 2-1 öndeydik. Geriye çekildik, böyle yapmamız gerekirdi. Ortada faul yaptık, kenarda faul yaptık ve goller yedik. Üzülüyor insan tabi. En azından bu emeğin karşılığında bir puan alabilseydik iyi olurdu" dedi.

"Burada alacağımız bir puanın ardından, önümüzdeki hafta gelen rakibimizi de yenseydik, onları geçebilirdik. Bu fırsat kaçtı" diyen Vural, şunları söyledi:

"Karabükspor, böyle önemli bir rakibi karşısında böyle güzel bir oyun sergiliyorsa, bunun sonucu kesinlikle ligin altında kalarak ödüllenmez. Buradan kendi taraftarlarıma rica ediyorum. Bizim stadımız 11 bin kişi alıyor. Hepsi gelsin. Hep beraber güzel futbol oynayan takımlarını desteklesinler. Ben başaracağımıza inanıyorum. Galatasaray, Beşiktaş ve Bursa gibi büyük takımlarla dışarıda oynayacağız. Onlardan kazanacağımız puanlar çok önemli ama rakiplerimizin hepsi bize geliyor. O yüzden ev sahibi takım olarak taraftarlarımız bize destek olmalı."

Futbolcularının maçtan sonra soyunma odasında  çok üzüldüğünü anlatan Vural, "Bundan sonrasıyla ilgili de çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Trabzonspor’u kutluyorum. Bir tarafım üzüldü, bir tarafım sevindi. Çünkü benim bir takımım burası da. Onların başarılı olması beni mutlu eder ama tabi Karabük ekmek yediğimiz yer. Burada da bir emek veriyoruz. İnşallah ligin güzel takımını ligde tutmak hedefini yerine getiririz. Güzel bir gösteri yaptık hep beraber. Seyredenleri bayağı heyecanlandırdık" diye konuştu.

"Özel frikik çalışıyorum"

Karşılaşmada 2 gol ve 1 asist yaparak galibiyette önemli rol oynayan bordo-mavili takımın oyuncusu Mehmet Ekici ise "Gerçekten çok zor bir maç oldu. Buradan takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sonuna kadar kendimize güvendik, savaştık ve hak ederek maçı aldık" dedi.

Ekici, attığı gollerle ilgili olarak, "Takım arkadaşlarımın attığım gollerde çok büyük katkısı var. Son attığım golde bana açıyı açıp, kalecinin önünü iyi kapattılar. Ben de o köşeyi değerlendirerek vurdum gol oldu. Her antrenmandan sonra frikikler için özel olarak çalışıyorum" diye konuştu.

Ekici, bir gazetecinin, "Her serbest vuruşta artık taraftarların gol beklentisi var. Bu senin için baskı oluşturuyor mu" şeklindeki sorusu üzerine, "Maçın içerisinde olduğumda sadece maça adapte oluyorum ve etrafa fazla bakmıyorum" ifadesini kullandı.

Takım olarak bundan sonraki süreçte toparlanacaklarına inandığını aktaran Ekici, "Bu kadar maç oynamak kolay değil. Bu sezon çok maç yaptık. Avrupa ligi olsun, kupa olsun ama şimdi biraz hafifledik. Yoğun maçlar nedeniyle antrenmanlarda detayları çok çalışamadık. Şimdi detayları çalışacağız ve çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum" dedi.  

Öte yandan Kardemir Karabüksporlu futbolcular maçın ardından büyük üzüntü yaşadı. Ahmet İlhan maç sonu saha içinde gözyaşlarını tutamazken, Trabzonsporlu futbolcular tarafından teselli edildi. Bordo-mavililer, yerden kaldırdıkları rakip oyunculara soyunma odası girişine kadar eşlik etti.

Muhabir: Selçuk Kılıç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın