Spor, spor gündemi

Ganalı iki ampute futbolcu Malatya'da

Gana Ampute Milli Takımı'nda forma giyen Joe Amo ve Fuseini Iddi, transfer oldukları Ampute Futbol Süper Ligi ekiplerinden Malatya Bedensel Engellilerspor'un başarısı için mücadele edecek.

28.02.2015 - Güncelleme : 28.02.2015
Ganalı iki ampute futbolcu Malatya'da

MALATYA - Ramazan Kaya - Mehmet Emin Göresiye

Gana Ampute Milli Takımı'nda forma giyen Joe Amo ve Fuseini Iddi, transfer oldukları Ampute Futbol Süper Ligi ekiplerinden Malatya Bedensel Engellilerspor'un başarısı için mücadele edecek.

Malatya Bedensel Engellilerspor Kulübü Başkanı Şahin Aydın, bu yıl takımlarının çok kötü bir gidişatı olduğunu söyledi.

Bu kötü gidişata 'dur' demeleri gerektiğini vurgulayan Aydın, "Forvet ve orta sahaya takviye yaparak Gana Milli Takımı'nda forma giyen Amo ve Iddi'yi takıma kazandırdık" dedi.

Futbolcuların her birinin 10'ar bin dolara mal olduğunu belirten Aydın, 5'er yıllık mukavele imzaladıkları oyunculara aylık 700 dolar ödeme yapacaklarını ifade etti. 

Futbolculardan 27 yaşındaki Amo, 6 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası sol bacağını kaybettiğini söyledi. 

Hastanede bacağının kesildiğini anlatan Amo, "Ayağıma dokunmaya çalışıyordum, ayağımı arıyordum ama maalesef ayağım yoktu. Ben şunu düşündüm, 'bu her şeyin sonu değil, hayatın sonu değil ve benim bununla mücadele etmem gerekiyor. Yaşama bağlanmam gerekiyor'. Okuldayken arkadaşlarım bazen alay ediyorlardı, gülüyorlardı ve soruyorlardı 'bacağın nerede, niye bacağın yok'. Ama zamanla ben buna alıştım, onlar da alıştı" diye konuştu.

Bu arada futbol oynamaya başladığını belirten Amo, başarılı olunca Gana Milli Takımı'nda forma giymeye başladığını kaydetti. 

Milli takımda kaptanlık yaptığını dile getiren Amo, "Gana adına birçok başarıya imza attık, kupa aldık. Ben Gana'da iyi bir santrforum. Malatya'ya gelmemdeki amacım, bu takımı daha üst seviyeye taşımak" dedi. 

Aynı zamanda ülkesi adına koştuğunu ve bisiklet yarışlarına katıldığını aktaran Amo, Arjen Robben, Messi ve Ronaldo hayranı olduğunu belirtti. 

Türkiye'de daha önce İstanbul ve Ankara'ya geldiğini kaydeden Amo, aldığı teklif sonrası ilk defa ismini duyduğu Malatya'ya geldiğini söyledi.

"Hedefim, alanımda dünyanın en iyi futbolcusu olmak"

 Orta saha oyuncusu 22 yaşındaki Iddi de futbol oynarken aldığı bir darbe sonrası sol bacağının kırıldığını söyledi. 

O dönem 18 yaşında olduğunu dile getiren Iddi, "İlk anda bir müdahale olmadı. Daha sonra doktora gittik. Gecikmiş bir müdahale oldu ve orada doktor bacağımın kesilmesine karar verdi" dedi.

Bacağının kesilmesinin ardından artık bir şey yapamayacağını düşündüğünü anlatan Iddi, bu zorlu süreci kısa bir sürede atlatarak, ampute futbol oynamaya başladığını ve milli takıma kadar yükselmeyi başardığını ifade etti. 

2014'te Kenya'da düzenlene Afrika Kupası'nda da oynadığını aktaran Iddi, "O kupadaki performansımla, o senenin en iyi futbolcusu seçildim. Yine oradaki performansımızla Meksika'daki dünya kupasında oynamaya hak kazandık" şeklinde konuştu. 

Malatya'ya geldiği için çok mutlu olduğunu kaydeden Iddi, "Hedefim, alanımda dünyanın en iyi futbolcusu olmak, daha büyük liglerde, daha büyük başarılara imza atmak. Ayrıca, Gana Milli Takımını da dünya şampiyonu yapmak" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.