Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,211.24
ETH/USDT
3,603.90
BTC/USDT
71,329.00
BIST 100
9,058.28
Spor, spor gündemi, Dünyadan Spor

Marsel İlhan Djokovic'e yenildi

Dubai Tenis Şampiyonası çeyrek final maçında, dünyanın 1 numarası Sırp Novak Djokovic'e 6-1'lik iki set sonucunda 2-0 yenilen milli sporcu Marsel İlhan, turnuvaya veda etti.

26.02.2015 - Güncelleme : 26.02.2015
Marsel İlhan Djokovic'e yenildi

ANKARA

Dubai Tenis Şampiyonası çeyrek final maçında, dünyanın 1 numarası Sırp Novak Djokovic'e 6-1'lik iki set sonucunda 2-0 yenilen milli sporcu Marsel İlhan, turnuvaya veda etti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde yapılan şampiyonanın çeyrek finalinde, tek erkekler dünya sıralamasında 104'üncülükte bulunan Marsel İlhan, dünyanın 1 numarası Djokovic ile karşılaştı.

Karşılaşmaya iyi servis atarak başlayan Djokovic, üst üste kazandığı setlerle durumu 5-0'a getirdi. Marsel İlhan, rakibi karşısında servis attığı 6. oyunu kazansa da Djokovic setten 6-1 galip ayrılan taraf oldu.

Mücadele sırasında belinden yaşadığı sakatlık nedeniyle tedavi gören Marsel İlhan, Djokovic'in servislerini karşılamakta zorlandığı 2. seti de 6-1 kaybederek, 49 dakika süren mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı.

Turnuvanın diğer çeyrek final maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Tomas Berdych (Çek Cumhuriyeti) - Sergiy Stakhovsky (Ukrayna): 2-1 (6-3, 4-6, 6-2)

Borna Coric (Hırvatistan) - Andy Murray (Büyük Britanya): 2-0 (6-1, 6-3)

Roger Federer (İsviçre) - Richard Gasquet (Fransa): 1-0 (6-1 Gasquet çekildi)

Beldeki ağrılardan maça giremedim

İlhan, 8 "grand slam" şampiyonluğu bulunan Djokovic'e yenilmesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, rakibinin kortta çok hızlı olduğunu belirterek, "Dünden bu yana belinde yaşadığı ağrılar nedeniyle maça girmeyi başaramadığını" dile getirdi.

27 yaşındaki tenisçi, uygulanacak tedavinin ardından 6-8 Mart'ta Mersin'de düzenlenecek Davis Kupası ilk turunda Güney Afrika ile karşılaşacak Türk Milli Takımı kadrosuna katılacağını bildirdi.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Dünya Turu 500 Turnuvası'nda, elemelerden gelip çeyrek final oynamasının kariyeri için bir ilk olduğunu söyleyen İlhan, "Burada topladığım puanlarla dünya sıralamasında 80'in içine girmeyi garantiledim. Maçı kaybettim ancak kariyerimin en yüksek noktasına ulaşmak benim için önemli" dedi.

Artık daha basit ve puan odaklı oynuyorum

Bu sezon, uzun süredir antrenörleriyle konuştuğu gibi oyun mantalitesini değiştirdiğini belirten İlhan, şunları kaydetti:

"Artık daha basit ve puan odaklı oynuyorum. Bunun yanı sıra rakibime daha zor puan vermeyi amaçlayan bir oyun benimsedim. Sıralamada kariyerimin en iyi derecesine ulaşmamın arkasında bu mental değişim yatıyor. Yıla başlarken öncelikli hedefim, ilk 100'e girmekti ve bunu başardım. Kısa vadede sıralamanın 70'inci basamağına kadar yükselmek ve orada kalıcı olmak istiyorum. Sonraki hedefim ise ilk 50'ye girmek."

Muhabir: Mutlu Demirtaştan, Hüseyin Burak Demirer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın