Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Trabzonspor Yanal ile daha başarılı

Trabzonspor, Ersun Yanal ile 9 haftada 17 puan elde ederek Halilhodzic döneminden daha başarılı bir grafik çizdi.

01.02.2015 - Güncelleme : 01.02.2015
Trabzonspor Yanal ile daha başarılı

TRABZON - SELÇUK KILIÇ

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına art arda sahasında Medicana Sivasspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında aldığı galibiyetlerle başlayan Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde Vahid Halilhodzic dönemine göre daha başarılı bir grafik ortaya koydu.

Sezon başında Cezayir Milli Takımı'ndan ayrılarak göreve gelen Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic yönetiminde 8, yardımcı antrenör Jacky Bonnevay ile de 1 maç olmak üzere 9 karşılaşmaya çıkan bordo-mavili takım, bu periyotta 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 12 puan topladı.

Ligde 10. sırada kendine yer bulabilen Karadeniz ekibinde, Halilhdozic ile yolların ayrılmasının ardından göreve Ersun Yanal getirildi. Bordo-mavililer, Ersun Yanal yönetiminde, ligde 9 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyetle 17 puan toplayarak 18. hafta itibarıyla 29 puanla 6. sırada yer aldı.

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal ile bu sezon Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 16 karşılaşmaya çıktı.  

Karadeniz ekibi, bu 16 maçın 8'inden galibiyetle, 5'inden beraberlikle, 3'ünden mağlubiyetle ayrılarak, Yanal ile yüzde 50'lik galibiyet oranı yakaladı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda grup lideri, Avrupa'da ikinci turda

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik alarak 9 puanla grupta lider durumda bulunuyor.

Karadeniz ekibi, son maçlar öncesi gruptan çıkmak için büyük avantaj sağladı.

Trabzon temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında Ukrayna'nın Metalistk Kharkiv takımını mağlup edip, Polonya'nın Legia Varşova takımın yenilmesine karşın L Grubu'nu ikinci sırada tamamlamayı başardı ve 2. turda İtalya'nın Napoli takımıyla eşleşti.

"Üç büyükler"e karşı galibiyet hasretini sonlandırdı

Trabzonspor, teknik direktör Yanal yönetimindeki ilk maçında Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 yenerek, "Üç büyükler"e karşı 18 maçlık galibiyet hasretini sonlandırdı.

"Üç büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı son 18 resmi maçı kazanamayan bordo-mavili ekip, sarı-kırmızılı takım karşısında aldığı galibiyetle güçlü rakipleri karşısındaki kötü gidişata "dur" dedi.

Bu takımlar karşısındaki son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 2. haftasında Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek alan bordo-mavili ekip, 945 günlük galibiyet özlemini Galatasaray maçında bitirdi.

Hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak bordo-mavililer, teknik direktör Yanal yönetiminde üç büyük rakibinden Galatasaray'ı 3-0 mağlup ederken, Beşiktaş'a ise siyah-beyazlı takımın cezası nedeniyle Konya'da oynanan maçta 3-0 mağlup olmuştu.

Kulüp tarihin en farklı galibiyetine imza attı

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal ile kulüp tarihin en farklı galibiyetine de imza atma başarısı gösterdi.

Bordo-mavili takım, Ziraat Türkiye Kupası'nda sahasında Manisaspor'u 9-0 mağlup ederek kurulduğu 1967 yılından bu yana en farklı galibiyetini elde etme başarısı gösterdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın