Dolar
32.38
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.60
BTC/USDT
69,976.00
BIST 100
9,091.28
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Bursaspor'da satılık futbolcu yok

Bursaspor Başkanı Bölükbaşı, ''Bursaspor'da satılık futbolcu yok ve kesinlikle futbolcu satmayacağım'' dedi.

29.01.2015 - Güncelleme : 29.01.2015
Bursaspor'da satılık futbolcu yok

BURSA

Bursaspor Kulübü'nün Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Kadir Şankaya'nın başkanlığında Özlüce Tesisleri'nde yapıldı.  

Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Recep Bölükbaşı, 82 üyenin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, bir öncekine oranla bugün üyelerin genel kurula daha fazla ilgi göstermesinin kendisini ve yönetim kurulunu sevindirdiğini söyledi. 

Bursaspor'da son dönemlerde "güzel işler" yapıldığını ve tüm camianın desteğini almaları halinde bunun katlanarak artacağını belirten Bölükbaşı, "Profesyonel takımımız 29 puanla 4. sırada. İlk zamanlarda puan kayıpları yapmasaydık belki de bugün liderdik. Lige başlarken söylediğim bir şey vardı. Bursaspor, Türkiye’nin en büyük şehir takımı, Bursa da en çok gelişen kenti. Sporla yatıp kalkıyor. Çok güçlüyüz. Bu gücü Bursaspor’a yansıtırsak inanıyorum ki Bursaspor, yalnız Türkiye’de değil Avrupa ve dünyada söz sahibi olacaktır. Yeter ki birlik ve beraberlik olsun" dedi. 

Yönetim kurulu olarak göreve geldikleri günden itibaren 7 aylık süre geçtiğine ve bu zaman diliminde ekonomik sıkıntılar yaşandığına değinen Bölükbaşı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere kendilerine gereken desteği sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Bölükbaşı, yeni yapılan stadyumun tüm gelirlerinin Bursaspor'a devri konusunda belediye meclisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yetki verdiğini hatırlatarak,  "Şu anda stadyumun isim hakkı dahil, kapılar, tribünler, reklam alanları, dükkanlar, otoparklar Bursaspor’un emrine amade oldu. 10 yıllık süre için veriliyor. Orası bize 60 bin TL artı KDV ile kiraya verilecek, cüzzi bir rakam. Bursaspor'un gelirleri yeni stadımız bittiğinde tüm borçlarını karşılayacak duruma gelecek" diye konuştu. 

 UEFA tarafından verilen 1 yıllık men cezası 

Bursaspor Başkanı Bölükbaşı, toplantıda UEFA'nın verdiği 1 yıllık Avrupa Kupaları'ndan men cezası hakkında da divan üyelerini bilgilendirdi. 

Cezanın eski başkanlardan Ali Karasu döneminde yabancı oyuncu Mbesuma'nın parasının geç ödenmesinden kaynaklandığını belirten Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Merhum başkanımız İbrahim Yazıcı döneminde biz bu olaydan dolayı ceza alıyorduk, CAS'tan döndü. Erteleme cezası aldık. Bazen samimi söylediğim de 'vay başkan bunu da bilmiyormuş' diyorlar. Ben siyasetçi değilim. Bizden önceki yönetim UEFA ile bir anlaşma yapmış. TFF’de mali disiplin konusunda kulüpleri yönlendirme adına çalışmalar yapıyor. Biz kırmızı çizgiyi geçmişiz. Geçince 'kardeşim bak sen bazı paraları ödeyememişsin, seni bu seferlik uyarıyoruz. Gel senle anlaşma yapalım' denmiş. Bu anlaşmadan benim eylül ayı sonunda haberim oldu. Biz de kırmızı çizgiyi geçtiğimiz için bizi soruşturmaya aldılar. Eğer ondan haberim olsaydı önce bu borcu öderdik. Şimdi bununla ilgili dilekçemizi gönderdik. UEFA'ya 3 tane avukatla gideceğiz. Orada detaylarıyla anlatacağım. İnşallah bu cezayı kaldırırız. Bunun için her şeyi yapacağız. Takımı bozmamaya çalışıyoruz. Takviye yapmaya çalışıyoruz. Diğer sezondan itibaren Bursaspor birinci, diğer takımlar da altında olacak. Bunu da yapacağız inşallah."

 "Dün çekleri ödeyemeseydik bugün karşınızda olamazdık" 

Bölükbaşı, Bursaspor'da şampiyon olunan 2009-2010 sezonu ruhunun yakalandığını, şu an tüm zamanların en iyi takımının sahada olduğunu bildirdi. 

Kulüpte ekonomik sıkıntıların sürdüğünü ancak buna rağmen iyi niyetle çalıştıklarını ifade eden Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Dün çok sıkılştık. Yine Allah’a sığındık. 'Önümü açacaktır' dedim ve çok güzel bir şey oldu ve açtı. Dün, çekleri ödeyemeseydik bugün karşınızda olamazdık. Benzinlik arsasını dün sattık. Bir protokol yaptık. Bize vadeli çek verdiler. Organize Sanayi Bölgesi'nde bizim bir arazimiz vardı. Unutulmuş yıllarca. Metrekare fiyatı 1 milyon 400 bin dolara da orasını sattık. Bugün personel ücretlerimizi de 1 ay gecikmeli olarak ödeme şansımız oldu. Prim sözümüzü yerine getiriyoruz. Kasada para kalmayacak. Sporda başarı beklerken maliyetleri de düşürmemiz gerekiyor. Takımda forma giyemeyen ve yüksek maliyeti olan Taiwo ve Frey ile yollarımız ayırmak için görüştük. Haber bekliyoruz." 

Recep Bölükbaşı, kulübün Mayıs ayı sonuna kadar 125 milyon lira borcu, 36 milyon 500 bin lira geliri olduğunu kaydetti. 

Bursaspor Kulübü'nün 125 milyon liralık borcu bir günde ödeyebileceğini de belirten Bölükbaşı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu anda 4-5 futbolcumuza çok büyük rakamlar ile transfer teklifi var. Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Bakambu. Burada bir karar vermemiz gerekiyor. Bursa’ya yakışan ve herkesin mutlu olduğu bir Bursaspor var. Bunları satarsak aynı şeyi yapamayız. 'Allah büyük' diyoruz. Allah bizim yardımcımızdır. Hep sıkıştığımızda hızır gibi yetişti. Ancak biz futbolcu satma taraftarı değiliz. Borçları bir şekilde ödeyeceğiz. 15 günden beri sağolsun İstanbul basını sürekli beni arıyor. Önceleri açıklama istediler. Bende açıklama yaptım.  Orada söylediğim bir şey var, 'futbolcu satmayacağız' dedik.  Küçülerek bir yere varamazsınız. Buradan söylüyorum, benim Busraspor’daki futbolcularımın değeri şu anda sonsuz ve hiçbir futbolcumu da satmıyorum. Ozan alt yapıdan geldi. Şu an iyi rakamlar veriyorlar. Yabancı sınırlamasından sonra 'değeri düşer' dendi. Yıldızın değeri düşmez. Volkan Şen ve Serdar Aziz’e değer biçilmez. Ben kimseyle görüşmedim. Kulüpler Birliği toplantısında görüştüğüm başkanlar vardı. İbrahim Hacıosmanoğlu benim çok iyi dostumdur. Her zaman görüşürüz. Güzel bir ivme yakaladık. Şu anda Bursaspor çok mutlu. Aslında satmamız lazım ama satmayacağız. Buradan da tekrar söylüyorum; Bursaspor'da şu an satılık futbolcu yok ve kesinlikle futbolcu satmayacağım. Eğer kötü durumda olursak hep beraber göğüsleyeceğiz. Ozan Tufan ve Şener Özbayraklı için son olarak 8.5 milyon avro artı 3 futbolcu teklif edildi. Bu rakamlara geldi."

Bölükbaşı, toplantının son bölümünde dün satışını yaptıklarını açıkladığı benzinlik arazisinin satışının, alıcının bugün vazgeçmesi üzerine iptal edildiğini sözlerine ekledi. 

Bursaspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya da 125 milyon lira borcun Bursaspor için büyük rakam olmadığını ifade ederek, tüm kentin kulübe sahip çıkması gerektiğini bildirdi. 

Bu arada toplantıda, kulüpte üyelikleri 25. yılını dolduran 5 kişinin divan üyeliğine kabulü gerçekleşti. 

Muhabir: Hüseyin Yesilkavak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın