Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,353.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Beşiktaş kupada mağlup

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu ikinci maçında Çaykur Rizespor, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yendi.

18.12.2014 - Güncelleme : 18.12.2014
Beşiktaş kupada mağlup

İSTANBUL

11. dakikada hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Lualua'nın pasında meşin yuvarlakla buluşan Abdi, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza sahasına girerek müsait durumda vuruşunu yapan Abdi'nin vuruşunda top yandan auta çıktı.

18. dakikada sağ çaprazdan Serdar Kurtuluş'un sol ayağıyla yaptığı vuruşta top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

40. dakikada İsmail Köybaşı'nın sağ çaprazdan yaklaşık 20 metreden kullandığı serbest vuruşta, top az farkla yandan dışarı gitti.

43. dakikada kaleci Tolga Zengin'in Lualua'yı düşürmesiyle hakem Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı noktasını gösterdi.

44. dakikada Lualua, kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirdi: 0-1.

İlk yarıyı Çaykur Rizespor 1-0 önde kapattı.

53. dakikada Oğuzhan'ın sağdan ortasına kale sahasının içindeki Atınç Nukan'ın iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşunda, top az farkla üstten dışarı gitti.

62. dakikada Sosa'nın yaklaşık 25 metreden yaptığı sert şutta, kaleci Aykut Erçetin topu son anda kornere tokatladı.

85. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan kullandığı korner atışında ön direkte Pedro'nun vurduğu kafa vuruşunda, top direğe çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Kerim'in ortasında ceza sahasında Atınç'ın kafasında meşin yuvarlak auta gitti.

Çaykur Rizespor, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.

"Kaybettik ve mutlu değiliz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, hazırlık maçını bile kaybetmeyi sevmediğini dile getirerek, "Çaykur Rizespor savaştı ve kazandı. İşlerini iyi yaptılar. Kaybetmeyi sevmiyorum. Kaybettik ve mutlu değiliz" dedi.

Harika oynamadıklarını ancak çok kötü performans da sergilemediklerini vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, "Kaybetmeyi kesinlikle hak etmedik. Kısır bir maçtı. Az sayıda pozisyon vardı ve onları da biz bulduk. İki topumuz direkten döndü. Bu akşamki kadronun ortaya koyduğu gayretten memnunum" diye konuştu. 

"Önemli bir galibiyet"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise "Grup için çok önemli üç puan. Benim asıl değerlendirmem, lig boyunca fazla şans almamış ya da maç eksikliği olan oyuncuların ortaya koyduğu performanstı. Bu açıdan baktım. Kaybedebilirdik de. Grup için avantaj gibi gözüken 3 puanı aldık" dedi.

9 maç sonra kaybetti

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu ikinci karşılaşmasında Çaykur Rizespor'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, 9 resmi maç sonra kaybetti.

En son Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, daha sonra Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 9 maçta da yenilgi yüzü görmedi. "Kara Kartallar", Çaykur Rizespor karşısında aldıkları mağlubiyetle, 9 maç sonra taraftarına mağlubiyet üzüntüsü yaşattı.

Siyah-beyazlılar, 2 Kasım'da oynadıkları ve mağlup oldukları Fenerbahçe maçından 45 gün sonra mağlubiyetle tanıştı.

Beşiktaş, bu süreçte 3 kulvarda oynadığı 9 maçın 8'ini kazandı, 1'inde ise berabere kaldı.

Bu sezon dördüncü mağlubiyet

Siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor yenilgisiyle bu sezon resmi maçlarda üçüncü kez mağlup oldu.

Bu sezon ilk mağlubiyetini Londra deplasmanında 1-0'lık skorla Arsenal karşısında alan Beşiktaş, Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor (3-2) ve Fenerbahçe'ye (2-0) üst üste yenildi. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor yenilgisi de "Kara Kartallar"ın bu sezonki dördüncü mağlubiyeti oldu.

Dördüncü kez gol atamadı

Beşiktaş, bu sezon resmi maçlarda da dördüncü kez gol atamadı.

Bugüne dek oynadığı 25 resmi maçın 21'inde fileleri havalandırmayı başaran "Kara Kartallar", 2 Arsenal maçı (0-0, 0-1), Fenerbahçe (0-2) ve son olarak da Çaykur Rizespor (0-1) karşısında gol atmayı başaramadı.

Liderlikten oldu

Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısındaki mağlubiyetle F Grubu'ndaki liderliğinden de oldu.

Bu mağlubiyetle 2 maç sonucunda 3 puanda kalan siyah-beyazlılar, ikinci sıraya geriledi. Çaykur Rizespor ise puanını 6'ya çıkarıp, liderlik koltuğuna oturdu.

F Grubu'nda ikinci maçlar sonucu oluşan puan durumu şöyle:

Takım O G B M A Y P
1. Çaykur Rizespor 2 2 0 0 3 1 6
2. Beşiktaş 2 1 0 1 4 1 3
3. Adana Demirspor 2 1 0 1 2 2 3
4. Sarıyer 2 0 0 2 0 5 0

Olimpiyat'ta Avrupa dışında galibiyet yok

Çaykur Rizespor'a mağlup olan Beşiktaş, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, Avrupa kupaları dışında oynadığı hiçbir resmi maçı kazanamadı.

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'ye ise 2-0 mağlup oldu. 

"Kara Kartallar", bu sezon Avrupa kupalarında ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maç kaybetmedi. Feyenoord'u 3-1, Partizan'ı 2-1, Tottenham'ı da 1-0 mağlup eden Beşiktaş, Arsenal ile 0-0, Asteras'la da 1-1 berabere kaldı.

Ümit Karaal da sakatlandı

Çaykur Rizespor karşısına sakatlıklar nedeniyle 10 futbolcusundan yoksun çıkan Beşiktaş'ta genç futbolcu Ümit Karaal da sakatlar kervanına katıldı.

Genç futbolcu, 50. dakikada sakatlanıp, yerini Jose Sosa'ya bıraktı.

Bu arada Çaykur Rizespor'da da 22. dakikada sakatlanan Murat Duruer, yerini Orhan Ovacıklı'ya bıraktı.

Uğur Boral, bu sezon ilk kez

Beşiktaş'ta geçirdiği ciddi sakatlık nedeniyle bu sezon resmi maçlarda forma giyemeyen Uğur Boral, ilk kez Çaykur Rizespor maçında sahaya çıktı.

Uğur Boral, karşılaşmanın 74. dakikasında Furkan Yaman'ın yerine oyuna girdi. Furkan'ın çıkmasıyla siyah-beyazlılar, son 15 dakikayı forvetsiz oynadı.

Teknik direktör Slaven Bilic, son dakikalarda savunmanın göbeğinde oynayan Atınç Nukan'ı forvette oynattı.

Direkleri geçemedi

Çaykur Rizespor karşısında Beşiktaş'ın 2 topu direkten döndü. 

İlk yarıda 18. dakikada Serdar Kurtuluş'un şutunda üst direkten dönen top, ikinci yarıda ise 85. dakikada Pedro Franco'nun kafa vuruşunda yan direkten oyun alanına döndü.

Bin 349 seyirci izledi

Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçını bin 349 biletli seyircinin izlediği bildirildi.

Karşılaşmanın başlamasının ardından tribünlere girenlerle birlikte taraftar sayısı bini geçerken, Çaykur Rizespor karşılaşması siyah-beyazlıların bu sezonki en düşük seyircili maçı oldu. 

Uzatmada penaltı itirazı

Maçın uzatma bölümünde Çaykur Rizespor ceza alanı içinde Sezer Özmen ile Atınç Nukan arasındaki mücadelede Beşiktaşlılar penaltı itirazında bulundu.

Teknik direktör Bilic, kulübenin önünden dördüncü hakemin bulunduğu bölüme kadar gelerek itirazda bulundu. Siyah-beyazlı futbolcular da maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'ya itiraz etti. Hakem Uğurlu, pozisyonda "devam" kararı verdi.

Muhabir: Erkan Tiryaki-Bülent Aslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın