Spor, spor gündemi

Rio'ya Edirne'de hazırlanıyorlar

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Projesi çerçevesinde Edirne'de antrenman yapan kadın güreşçiler, 2016'da gerçekleştirilecek olimpiyatlarda Türk bayrağını göndere çekmek istiyor.

17.12.2014 - Güncelleme : 17.12.2014
Rio'ya Edirne'de hazırlanıyorlar

EDİRNE - Cihan Demirci

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanlığı Bayanlar Güreş Milli Takımı Antrenörü Dilek Atakol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın güreşçilerin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi çerçevesinde serhad şehri Edirne’de antrenmanlarına başladığını söyledi.

Edirne'nin Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı yer olması dolayısıyla takıma psikolojik destek sağladığını belirten Atakol, şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Güreş Federasyon işbirliğinde oluşturulan projemizi hayata geçirdik. Sporcularımız yıldız, genç ve büyük kategorilerinde mücadele edecek. Şu an çalışmalarımızı 20 sporcuyla sürdürüyoruz. TOHM projesinin amacı 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemize altın madalya kazandırmak ve ilk üçe sporcu sokmaktır. Sporcularımız önemli bir kamp dönemi geçirecek. Daha iyi beslenecekler, daha iyi çalışacaklar. Bu da bizim için artı bir avantajdır. Daha önce herkes olimpiyatlara profesyonel şekilde hazırlanırken bizim daha faklı oluyordu. Şimdi ise TOHM ile kapsamlı şekilde hazırlanıyoruz. Olimpiyatlarda başarılı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum."

"Tek amacımız Türk bayrağını her yerde dalgalandırmak"

Atakol, Türkiye Bayan Güreş Takımı'nın yeni bir oluşum olduğunu ve çalışmaları kapsamında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'dan büyük destek gördüklerini söyledi.

Kadın güreşçilerin sesini dünyada duyurmaya başladığını belirten Atakol, "Özbekistan'da düzenlenen büyükler dünya şampiyonasında dünya üçüncüsü çıkardık. Bunlar bizim için çok güzel şeyler. Olimpiyatlara az bir zaman kaldı. Bizim hedefimiz Rio'dan madalyalarla dönmektir" dedi.

Gençler Avrupa Şampiyonu ve milli takım sporcusu Buse Tosun da tek amaçlarının Türk bayrağını her yerde dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Kamp çerçevesinde teknik ve pratik antrenmanlar yaptıklarını ifade eden Tosun, "Rio olimpiyatlarına katılacak milli takımımıza çok güveniyorum. Benim için şu anda Türkiye'de yapılacak olan Gençler Avrupa Şampiyonası var. Burada da güzel bir derece almayı hedefliyorum" diye konuştu.

Milli güreşçi Aslı Tuğcu ise olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın