Spor, spor gündemi, Basketbol

Ömer Onan takımdan memnun

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Menajeri Ömer Onan, son bir aydır gösterdikleri performansla çıkış yakaladıklarını söyledi.

22.11.2014 - Güncelleme : 22.11.2014
Ömer Onan takımdan memnun

İSTANBUL - Erkan Tiryaki

Ömer Onan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın sezon başındaki uyum sorununu yavaş yavaş atlattığını ve hem Avrupa'da hem de ligde iyi oynayarak önemli galibiyetler elde ettiklerini belirtti.

THY Avrupa Ligi'nde 6 maç sonunda 4 galibiyet elde eden sarı-lacivertlilerin menajeri, İtalya deplasmanında EA7 Emporio Armani karşısında iyi savunma yaparak kazandıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Sadece İtalya'daki maç üzerinden konuşmamak lazım. Son bir aydır çok iyi basketbol oynayıp, önemli galibiyetler alarak iyi bir çıkış yakaladık. Kaybetmemize rağmen Barcelona maçında da çok iyi oynadık. Ligde Pınar Karşıyaka, Galatasaray Liv Hospital, Avrupa'da da Bayern Münih ve Emporio Armani maçlarında alınan galibiyetle çok önemliydi. Takım form tutmaya başladı. Daha iyi savunma yapıyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Her geçen gün savunma dozajı artacaktır."

THY Avrupa Ligi'nde ilk 6 haftanın değerlendirmesini yapan Onan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa Ligi'nde ilk turun hiç önemi yok. İlk 4'e girmek yeterli. Değişen sistemle birinciyle dördüncü arasında fark yok. Geçen sezon ilk turu birinci bitirip diğer turda son 8'e kalmayı başaramadık. Hedefe giden takımların Avrupa'da ocak, şubat ve mart aylarında performansları çok önemli. İlk turda hedef sadece ilk 4'te olmak. Sıralama çok önemli değil. Biz, formumuzun zirvesiyle Top 16'ya kalmak istiyoruz."

"Hickman, Avrupa şampiyonu takımın en önemli parçasıydı"

Ömer Onan, İsrail'in Maccabi Electra takımıyla geçen sezon THY Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan ve sezon başında Fenerbahçe Ülker'e transfer olan ABD'li oyuncu Ricky Hickman'ın performansının da her geçen gün arttığını söyledi.

İtalya deplasmanında attığı 14 sayıyla takımının en skoreri olarak galibiyette başrol oynayan Hickman'ın performansını değerlendiren Onan, "Sonuçta her oyuncu inişler çıkışlar yaşayabilir. Hickman, geçen sezon Avrupa şampiyonu olan takımın önemli bir parçasıydı. Yavaş yavaş kalitesini artıracaktır. Geçen sezon oynadığı Maccabi Electra, daha çok ABD'lilerin olduğu bir takımdı. Daha değişik bir takıma geldi bu sezon. Emporio Armani maçında da sıkıştığımız anlarda önemli sayılar atıp katkı verdi" ifadelerini kullandı.

"Taraftarımız en büyük itici gücümüz"

Yıllarca Fenerbahçe Ülker forması giydikten sonra aktif basketbol hayatını tamamlayarak bu sezon sarı-lacivertli takımın menajeri olan Ömer Onan, Fenerbahçe taraftarından övgüyle bahsetti.

Sarı-lacivertli taraftarların rekor sayıda kombine kart alarak basketbolu ne kadar çok sevdiğini gösterdiğini dile getiren Onan, "Çok iyi bir salona sahibiz. NBA ayarında bir salon. Taraftarımız bizi her zaman destekliyor. Taraftarımız, Galatasaray Liv Hospital maçında da en ufak bir olay ve küfür olmadan, ne kadar centilmen olduklarını gösterdiler. Sahaya yabancı madde yoktu, küfürlü tezahürat yoktu. Taraftarımız, bizim en büyük yardımcımız oluyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın