Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.57
ETH/USDT
3,579.20
BTC/USDT
70,553.00
BIST 100
8,987.10
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, Dünyadan Spor

Arsenal'ın galibiyeti İngiliz basınında

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'ın Galatasaray'ı evinde 4-1 mağlup etmesi, İngiliz basınında geniş yer buldu.

02.10.2014 - Güncelleme : 02.10.2014
Arsenal'ın galibiyeti İngiliz basınında

ANKARA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'ın Galatasaray'ı evinde 4-1 mağlup etmesi, İngiliz basınında geniş yer buldu.

The Guardian'ın haberinde, maçta 3 gol atan Danny Welbeck'in performansıyla öne çıktığı belirtilerek, "Welbeck'in hat-trick'i, Galatasaray karşısında Arsenal'ın fitilini ateşledi" başlığı kullanıldı. 

Haberde, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in kulüpteki 18. yılına girmesinin ardından ilk maçında "senaryonun tamamen istediği gibi geliştiği" de vurgulandı.

BBC, Arsenal'ın 10 kişi kalmasına rağmen iyi bir mücadele sergilediğine ve İngiliz Welbeck'in kariyerindeki ilk hat-trick'i sarı-kırmızılılara karşı yaptığına dikkati çekti.

Haberde, Arsenal'da performansıyla göze çarpan diğer oyuncuların Alexis Sanchez, Mesut Özil and Alex Oxlade-Chamberlain olduğu, son 3 deplasman maçını kaybeden Galatasaray'da İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'nin maça üçlü savunmayla başlayarak İngiliz temsilcisinin işini kolaylaştırdığı ifade edildi.

Independent gazetesinin haberinde ise sezon başında Manchester United'tan transfer edilen Danny Welbeck'in attığı gollerle Arsenal taraftarına kendini kanıtladığını ve Wenger'e güzel bir yıl dönümü hediyesi verdiği kaydedildi.

Express, Manchester United Teknik Direktörü Louis van Gaal'in, Welbeck için "Fazla gol atamayan bir futbolcuydu, onu sattığımız için mutluyum" değerlendirmesini hatırlatarak, 23 yaşındaki golcünün kendisine ilişkin şüpheleri ortadan kaldırdığını belirtti.

Galatasaray'dan Felipe Melo'nun Sanchez'e müdahalesinin kırmızı kart gerektirdiği ve sarı kart gören Brezilyalı oyuncunun sahada kalmasının hatalı bir karar olduğu öne sürülen haberde, sahaya atılan havai fişeklere de dikkat çekildi.

"Welbeck'in kabiliyeti ve hızı Galatasaray'a üstün geldi" başlığını kullanan Telegraph da Arsenallı oyuncunun gollerindeki vuruş tekniğinin taraftarlara kulübün efsane futbolcularından Thierry Henry'i hatırlattığı değerlendirmesini yaptı.

Times da Welbeck'in attığı 3 golle Arsene Wenger'i bile şaşırtan bir performans sergilediğini ve takımın kalıcı oyuncuları arasına girmek için önemli bir fırsat yakaladığını kaydetti.

İtalyan basının da geniş yer buldu

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray'ın deplasmanda Arsenal'a 4-1 yenilmesi, İtalyan basınında da yer buldu.

Tuttosport gazetesi, Arsenal'ın hat-trick yapan Ganalı futbolcusu Welbeck’in, Galatasaray’ın kabus görmesine neden olduğu ifade edilen haberde, "Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Londra takımındaki 18. yılını bundan daha iyi kutlayamazdı" denildi.

Karşılaşmada, Galatasaray’ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo’nun gergin hal ve hareketlerinin dikkati çektiği ve Sanchez’e yaptığı faul nedeniyle aslında doğrudan kırmızı kartı görmeyi hak ettiği savunulan haberde, "Galatasaray’ın batmakta olduğu ve Prandelli’nin geleceğinin ileriye dönük güven vermediği" öne sürüldü.

Corriere dello Sport da İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli’nin çalıştırdığı sarı-kırmızılı takımın Arsenal’a yenilmesini, “Welbeck’in hırsı Prandelli’yi vurdu” başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Welbeck’in hat-trick'iyle Arsenal'ın Galatasaray'a "şaplak attığı" iddia edilen haberde, Prandelli’nin defansının adeta her yerden su sızdırdığı belirtildi.

La Gazzetta dello Sport'un haberinde ise İtalya Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Cesare Prandelli’nin büyük cesaretle gidip işbaşı yaptığı Galatasaray’ın, Welbeck’in kariyerindeki ilk hat-trick’e teslim olduğu ifade edildi. Welbeck’in harika performansının, sarı-kırmızılıların problemlerini acımasız bir şekilde ortaya koyduğu kaydedildi.

Haberde, Galatasaray savunmasında Kamerunlu Chedjou’nun, performansıyla maçın en kötüsü olduğu belirtildi.

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın