Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Tarık Çamdal Galatasaray'da

Galatasaray Kulübü, milli futbolcu Tarık Çamdal ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

02.09.2014 - Güncelleme : 02.09.2014
Tarık Çamdal Galatasaray'da

İSTANBUL 

Galatasaray Kulübü, milli futbolcu Tarık Çamdal ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı kırmızılı kulüpten borsaya yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yayınlanan açıklamada, Eskişehirspor forması giyen Tarık ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 5 yıllık anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Açıklamada, Eskişehirspor Kulübüne bonservis ücreti olarak 4 milyon 750 bin avro bonservis bedeli ödeneceği aktarılarak "Oyuncuya ise 5 futbol sezonunun her bir sezonunda sırasıyla 1 milyon 177 bin, 1 milyon 284 bin, 1 milyon 391 bin, 1 milyon 498 bin ve 1 milyon 605 bin avro sabit transfer ücreti ve oyuncunun ilk 11 kişilik kadroda oynadığı her resmi karşılaşma için 10 bin avro değişken transfer ücreti ödenecektir. Ayrıca oyuncunun anlaşma süresi boyunca bir sezon içerisinde 30 resmi müsabakada ilk 11 kişilik kadroda oynaması durumunda şirketimiz tarafından 100 bin avro ödeme yapılacaktır" ifadesine yer verildi. 

Tarık Çamdal'ın alacağı yıllık ücretler ile maç başı ödemelerin belirli tarihlerdeki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası avro döviz alış kuruna göre hesaplanacağı kaydedildi. 

Öte yandan Eskişehirspor Kulübü, Tarık için resmi internet sitesinden bir teşekkür mesajı yayınlarken, transfer çerçevesinde Galatasaraylı Umut Gündoğan ile anlaşılamadığı için takastan vazgeçildiğini açıkladı.

Öte yandan Galatasaray Kulübü, genç forvet Berk İsmail Ünsal'ı PTT 1. Lig ekiplerinden Antalyaspor'a kiralarken, kadro dışı bırakılan Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar'a lisans çıkardı.

Muhabir: Emrah Oktay, Ercan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın