Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.96
ETH/USDT
3,568.50
BTC/USDT
70,756.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Beşiktaş ilk derbi galibiyeti peşinde

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yi konuk edecek Beşiktaş, rakibi karşısında bu sezonki ilk derbi galibiyetini almayı hedefliyor.

19.04.2014 - Güncelleme : 19.04.2014
Beşiktaş ilk derbi galibiyeti peşinde

İSTANBUL

Ligde Galatasaray ile ikincilik yarışına giren siyah-beyazlı takım, bu sezon derbi maçlarda istediği sonuçları alamadı. Sarı-kırmızılı takımla sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada taraftarların sahaya girmesi nedeniyle hükmen 3-0 mağlup olan siyah-beyazlı takım, ikinci devrede ise rakibine Türk Telekom Arena'da da 1-0 mağlup oldu.

Beşiktaş, ilk yarıdaki Fenerbahçe derbisinde de taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamadı ve Kadıköy'deki bu mücadeleden 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda taraftarlarının desteğini arkasına alacak "Kara Kartallar", sarı-lacivertli ekibi mağlup ederek hem derbi şansızlığını kırmaya hem de ikincilikteki yerini korumaya çalışacak.

Beşiktaş ayrıca, Fenerbahçe'yi mağlup ederek, rakibinin kendi sahasında şampiyonluk turu atmasını da engellemeye çalışacak.

Gözler Almeida'nın üstünde olacak

Derbi mücadelesinde Beşiktaş'ta gözler Portekizli golcü Hugo Almeida'nın üstünde olacak.

Ligdeki son golünü 21. haftada atan ve 8 haftalık suskunluk yaşayan Almeida, derbi maçında gol sevinci yaşamayı hedefliyor. Süper Lig'de 12 golü bulunan siyah-beyazlı oyuncu, ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe mücadelesinde 2 gol birden atma başarısı göstermişti.

e-biletin uygulanacağı ilk derbi  

İki takım arasındaki karşılaşma, bir ilkin de yaşanmasını sağlayacak.

Dev maç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun uygulamaya soktuğu elektronik bilet (e-bilet) projesinin hizmet vereceği ilk derbi maçı olacak.

4 oyuncu ceza sınırında

Siyah-beyazlı ekipte Fenerbahçe maçı öncesi 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Pedro Franco, Olcay Şahan, Veli Kavlak ve Jermain Jones, derbide sarı kart görmeleri halinde, deplasmandaki Sivasspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko'nun sakatlığı sürerken, takımın önemli isimlerinden Atiba Hutchinson'ın takımla çalışmalara başlaması teknik heyeti sevindirdi.

Muhtemel 11

Beşiktaş'ın derbiye şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

Tolga Zengin, Hutchinson, Dany, Franco, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Jones, Olcay, Oğuzhan, Almeida.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın