Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Galatasaray ile Kasımpaşa 20. randevuda

Galatasaray ile Kasımpaşa, ligde 20. kez karşı karşıya gelecek.

18.04.2014 - Güncelleme : 18.04.2014
Galatasaray ile Kasımpaşa 20. randevuda

İSTANBUL

Galatasaray ile Kasımpaşa, ligde bugün 20. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında geride kalan 19 lig maçından 12'sini Galatasaray kazandı, 5 maç berabere sonuçlandı, Kasımpaşa sadece 2 kez galip gelebildi.

Galatasaray'ın lig maçlarındaki 37 golüne, Kasımpaşa 11 golle yanıt verebildi.
Sezonun ilk yarısında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yapılan karşılaşma 1-1 tamamlandı.

Kasımpaşa 10 maçta gol atamadı

Galatasaray'a karşı lig tarihinde sadece 2 galibiyeti bulunan Kasımpaşa, rakibine geride kalan 19 lig maçının 10'unda gol atamadı.

Sarı-kırmızılı fileleri 9 maçta havalandırabilen lacivert-beyazlı takım, buna karşın 19 lig maçından sadece 5'inde kalesini gole kapatabildi.

En farklı skorlar

Galatasaray, galibiyet sayısı bakımından büyük üstünlük kurduğu rakibini bir kez 5-0, bir kez de 4-0 yendi.
Kasımpaşa ise rakibi karşısındaki 2 galibiyetini de tek farklı skorlarla aldı.

Galatasaray, rakibini ayrıca bir kez 5-2, bir kez de 4-1'lik sonuçlarla mağlup etti.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi için sahaya çıkıyor

Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıkarak moral bulan sarı-kırmızılılar, Süper Lig'i ise ikinci bitirerek gelecek sezon doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyor. Ligde 29 hafta sonunda topladığı 53 puanla üçüncü sırada yer alan Galatasaray, lider Fenerbahçe ile ikinci Beşiktaş'ın karşılaşacağı haftada Kasımpaşa'yı mağlup ederek, Şampiyonlar Ligi yarışını sürdürmenin hesabını yapıyor.

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Burak ve Drogba yok, Umut tek forvet

Galatasaray'da müsabakada cezalı olan Burak Yılmaz ile sakatlığı bulunan Didier Drogba forma giyemeyecek. 

Bursaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen golcü futbolcu Burak Yılmaz, Kasımpaşa maçında takımını tribünden destekleyecek. Uzun süreli sakatlığı bulunan ve yaptığı fedakarlıkla Fenerbahçe derbisinde oynayan Didier Drogba ise Kasımpaşa'ya karşı süre alamayacak. Bu iki oyuncunun yerine ilk 11'de tek forvet olarak Umut Bulut'un yer alması bekleniyor.

Öte yandan Fenerbahçe derbisinde gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen ve ligin 29. haftasındaki Sivasspor maçında cezasını dolduran Wesley Sneijder, Felipe Melo ve Hakan Balta, Kasımpaşa'ya karşı oynayabilecek. 

"Cim Bom" Arena'da ilk kez kadın ve çocuklar önüne çıkıyor

Galatasaray ile Kasımpaşa arasındaki mücadele, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar önünde oynanacak. 

"Cim Bom", 2010-2011 futbol sezonunun devre arasında maçlarını oynamaya başladığı Türk Telekom Arena'da ilk kez kadın ve çocuk taraftarlar önüne çıkacak. 

Sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa maçından önce sadece 2010-2011 sezonunun son haftasında yapılan Konyaspor karşılaşmasını seyircisiz oynamıştı. Galatasaray, o dönemde kadın ve çocukların maç izleme uygulaması olmadığı için sezonu boş tribünler önünde kapatmıştı.

Muhabir: Çetin Arslancan, Emrah Oktay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.