Dolar
32.38
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.90
BTC/USDT
70,820.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi

Sofuoğlu geleceğin şampiyonlarını yetiştirecek

Eski Dünya Supersport Şampiyonu Sofuoğlu, motor sporlarında genç nesillerin yetişmesi amacıyla düzenlenen proje kapsamında seçeceği 6 çocuğa tecrübelerini aktaracak.

16.04.2014 - Güncelleme : 16.04.2014
Sofuoğlu geleceğin şampiyonlarını yetiştirecek

SAKARYA - Mehmet Özcan

Eski Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, motor sporlarında genç nesillerin yetişmesi amacıyla düzenlenen proje kapsamında seçeceği 12 yaş altı 6 çocuğa tecrübelerini aktaracak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Kenan Sofuoğlu'nun öncülük ettiği proje kapsamında, 16 Nisan'da Sakarya'da seçmeler yapılacak. 12 yaş altındakilerin katılacağı seçmeler sonucunda yetenekli 6 aday belirlenecek. Adaylar, milli motosikletçi tarafından eğitime tabi tutulacak ve proje için hazırlanan yarışmada mücadele edecek.

Turnuvayı kazanan şampiyon çocuk, Avrupa'da düzenlenen turnuvalarda ülkesi adına yarışacak.

Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de motor sporlarıyla uğraşan çocukların en iyi şekilde yetişmesi için projenin başlatıldığını söyledi.

Çocuklar için özel araçlar getirildiğine işaret eden Sofuoğlu, "Bunun için 8 özel motosikletin alımı yapıldı. Bu ilk kez yapılan bir şey. Türkiye'de motor sporlarında kendine güvenen gençleri pistime bekliyorum. 12 yaş ve altındaki çocuklar, buraya katılacak. Beğendiklerimizi, yetiştirip Avrupa'da yarışmalara göndereceğiz" diye konuştu.

Sofuoğlu, projenin Türkiye'nin motor sporlarındaki gelişimi adına önemli bir adım olduğunu kaydederek, ülkedeki yetenekli jenerasyonun avantaj sağladığını dile getirdi.

"Türkiye'de motor sporu yapan çok hızlı çocuklar var" diyen Sofuoğlu, "Şu anda gördüğüm 3 tane çok hızlı ve 10 yaşın altında çocuk var. Onlardan çok umutluyum. Benden sonra gelen gençler de var. İyi nesil yetişiyor çok şükür. Çok yetenekli çocuklar var gerçekten. Motor sporları için çocukları çok erken yaşlardan itibaren yetiştirebilme imkanımız olacak" ifadesini kullandı.

"Elimizden geleni yapacağız"

Sofuoğlu, motor sporlarına genç yaşta başlamanın kariyer açısından önemli olduğunu aktardı.

Yetenekli çocukları bulup, geleceğe hazırlayacaklarına dikkati çeken Sofuoğlu, "Çocukların daha erken hazırlanabilmesi için bu 8 yeni motosikleti aldık. İnşallah 4-5 yıl sonra Türkiye'den dünya şampiyonalarında yarışabilecek sporcular çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Sofuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sayıyı, zamanla arttıracağız. İlk olarak 6 çocuk seçeceğiz. Şu anda bildiğimiz 3 çocuk var zaten. Önümüzdeki yıllarda bu sayı artacak. Artık bu işe girdik, beklenti için yapmıyorum kesinlikle. Sadece genç sporcular yetiştirmek istiyoruz. Başbakanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız, genç sporcular yetiştirmemizi istiyor. Elimizden geldiği kadar destek olup gençleri eğiteceğiz. Elimizden geleni yapacağız, inşallah çocuklarımızı eğiteceğiz, onlar da dünya şampiyonluğu için yarışacak."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın