Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,526.40
BTC/USDT
69,667.00
BIST 100
9,073.08
Spor, spor gündemi

Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandırdı

Modern Pentatlon Yıldız A Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu İlke Özyüksel, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da aynı başarıyı tekrarlamak istediğini söyledi.

05.09.2015 - Güncelleme : 05.09.2015
Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandırdı

BUENOS AİRES

Uluslararası Modern Pentatlon Federasyonu'nca organize edilen ve Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen şampiyonada yüzme, eskrim, koşu ve atıştan oluşan parkuru ilk sırada tamamlayarak modern pentatlonda altın madalya kazanan ilk Türk sporcu Özyüksel, duygularını AA muhabirine anlattı.

Özyüksel, bitiş çizgisini geçtiği sırada aklına ilk gelen kişilerin kendine destek verenler olduğunu ve onlara emeklerinin karşılığını verebildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

"Bana en büyük desteği Gençlik ve Spor Bakanlığı verdi"

Başarısında emeği geçenlere teşekkür eden Özyüksel, "Bana en büyük desteği Gençlik ve Spor Bakanlığı verdi. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya ve şube müdürlerinden Ülker Erçin manevi desteklerini hiç eksik etmediler" dedi.

"Hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak”

Özyüksel, yeni sezondaki ilk amacının 2016'da Rio de Janeiro'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanmak olduğunu ifade etti.

Sonraki yıllarda çıtayı daha da büyültmek istediğini kaydeden milli sporcu, "Hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak. Düzenli çalışarak bu başarıyı da elde etmek istiyorum" diye konuştu.

"İlke çok zor bir hazırlık süreci geçirdi"

Başkent Çankaya Spor Kulübü’nde yöneticilik de yapan İlke Özyüksel'in antrenörü Tolga Tillioğlu, öğrencisinin dünya şampiyonluğu nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Tillioğlu, "İlke çok zor bir hazırlık süreci geçirdi. Ailesi Türkiye'deyken kendisi Macaristan'da yaşıyor. Farklı bir dil ve kültüre bir anda uyum sağlaması oldukça zorken, İlke çok çaba sarf ederek bu problemi de aştı" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ömer Musa Targal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.