Spor, spor gündemi, Basketbol

Galatasaray Ataman'ın sözleşmesini 2 yıl uzattı

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özbek "Sevgili hocama önümüzdeki dönemde Galatasaray Kulübü'ne vereceği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

01.07.2015 - Güncelleme : 01.07.2015
Galatasaray Ataman'ın sözleşmesini 2 yıl uzattı

İSTANBUL

Galatasaray Kulübü, sözleşmesi uzatılan erkek basketbol takımı başantrenörü Ergin Ataman ile 2 yıllık mukavele imzaladı.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen imza törenine Ataman'ın yanı sıra sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek ile basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Can Topsakal katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan başkan Özbek, Ergin Ataman ve Mehmet Can Topsakal'a başarılar dileyerek, "Sevgili hocama önümüzdeki dönemde Galatasaray Kulübü'ne vereceği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili kardeşim Can da basketbol şubesi sorumluluğunu üstlendi. Ona da teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 2 sezonda Galatasaray'a yakışır, başarılı bir hizmet sunacaklarından eminim" diye konuştu.

Türk Telekom Arena'nın bulunduğu arazindeki boşluğa kapalı spor salonu yapmayı planladıklarını aktaran Dursun Özbek, şunları dile getirdi:

"Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ni projelendirirken, sadece futbola değil amatör şubelere de hizmet etmesi için çalışmalar yapılmış. Elimizde bu çalışmalar var. Bu dönemde bunları değerlendirmek istiyoruz. Amacım, stadın yanındaki boşluğa 10 bin kişi kapasiteli spor salonu yapmak. Buna bugünden itibaren başladık. Burası Galatasaray'ın üssü ve evi. Bu bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için en kısa sürede bu projeyi bitirmek istiyoruz." 

Başkan Özbek, sponsorluklarla ilgili çalışmaların uzun süredir devam ettiğini kaydederek, "Sponsorlukla ilgili seçimden önce de çalışmalarımız vardı. Önümüzde birkaç alternatif var. Büyük ölçüde mutabakata geldik. Son rötuşlar yapılıyor. İmzalar atılmadığı için detay vermemiz mümkün değil. En yüksek seviyede Galatasaray'a fayda üretecek şekle getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 Ataman: "Galatasaray'a istikrarı kazandırmak istiyoruz" 

Sarı-kırmızılı takımda geçirdiği 3 sezonda önemli işler gerçekleştirdiğini anlatan Ergin Ataman, Galatasaray'a istikrarı kazandırmak istediklerini söyledi.

Deneyimli teknik adam, Galatasaray'daki ilk 2 sezonunda "basketbol devrimi" yaptıklarını aktararak, "Türkiye'de yeniden şampiyonluk adayı, ULEB Avrupa Kupası'nda da şampiyonluğu hedefleyen bir takımla yola çıkacağız. İnşallah 5. yılı tamamlayıp, ardından başkanımızla bir 5 yıllık daha anlaşarak, Galatasaray'a istikrarı kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Geçen sezon yönetici Mehmet Can Topsakal ile yaşadıkları tartışmanın geride kaldığını aktaran Ataman, "Aile içinde zaman zaman sorunlar olabilir ama önemli olan Galatasaray'a hizmettir. Can Bey iyi bir Galatasaraylı ve Galatasaray'ın iyiliği için fikirleri var. Ben de Galatasaray'a hizmet için 3 yıldır büyük bir çaba sarf ediyorum. Hedefimiz, Galatasaray Basketbol Takımı'nı layık olduğu yere çıkarmak. Hiçbir sorun yok. Çok da uyumlu bir şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman, rakipleri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in yaptıkları yıldız transferlerinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Son 4 sezonda transfer sezonunda şampiyon olanların lig sezonunda şampiyon olamadığını görüyoruz. Taraftarlarımıza mesajım; rakiplerimizin yaptığı transferler bizi endişelendirmesin. Bu bir tercih meselesi. Haziran ayında Avrupa piyasası çok yüksek. Bu sezon bütçemizi verimli kullanmak istiyoruz. Bunun için de tespit ettiğimiz önemli oyuncular var. Hepsiyle pazarlıklar devam ediyor. Avrupa'da oynadığı fiyatların 2-3 katına Türkiye'ye gelmek istiyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Avrupa'daki değerleri neyse o değerlere almaya çalışıyoruz."

Basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Can Topsakal ise Ergin Ataman'ın sezonluk 500 bin avro alacağını belirterek, "Ergin hoca ile 2 senelik sözleşme imzaladık. Her sene için 500 bin avro alacak. Ayrıca primler de var" dedi.

Geçen sezon Ataman ile yaşadıkları tartışmaya değinen Topsakal, "Ergin hoca ile geçen dönemde bir tartışmamız oldu ama o konu artık kapandı. Aile içinde böyle şeyler olabilir. Biz beyaz bir sayfa açtık" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımda altyapıyı yeniden yapılandırdıklarını vurgulayan Topsakal, yeni tasarruf tedbirleri aldıklarını aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın