Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,208.76
ETH/USDT
3,565.10
BTC/USDT
70,416.00
BIST 100
9,036.11
Spor, spor gündemi, arşiv

Yeni Diyarbakırspor ligden çekilmekten vazgeçti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Avcı, "Şimdilik mücadele ve sahada olma kararımızı devam ettiriyoruz" dedi.

22.05.2015 - Güncelleme : 22.05.2015
Yeni Diyarbakırspor ligden çekilmekten vazgeçti

DİYARBAKIR 

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor, Denizli Büyükşehir Belediyespor ile oynanan play-off yarı final maçında çıkan olayların ardından, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) tarafsızlığını yitirdiğini ileri sürerek aldığı ligden çekilme kararından vazgeçti. 

Yeni Diyarbakırspor'un talebiyle, aralarında Cizrespor ve Vanspor'un da bulunduğu 24 amatör ve profesyonel spor kulübü temsilcileri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte bir otelde toplantı düzenledi. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından kulüpler adına ortak açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı İhsan Avcı, Yeni Diyarbakırspor'un 3. Lig'deki mücadelesine devam edeceğini söyledi.

"Şimdilik mücadele ve sahada olma kararımızı devam ettiriyoruz" diyen Avcı, toplantıda aldıkları kararla bir heyet oluşturduklarını, bu heyetin sorunları konuşmak amacıyla bölge kulüpleri olarak salı günü TFF yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

Yeni Diyarbakırspor-Denizli Büyükşehir Belediyespor maçını yöneten hakeme tepki gösteren Avcı, hakemin lisansının iptal edilmesini istedi. Maçı yöneten hakemin yanlış kararlar verdiğini iddia eden Avcı, Merkez Hakem Kurulu'nu eleştirdi.

Toplantıda örgütlenme kararı aldıkların belirten Avcı, "Bundan sonra bölge takımları olarak biz bir yürütme kurulu oluşturduk. Tüm kulüplerin bir arada olabileceği, ortak tavır sergileyebileceği, sadece sorunları değil, aynı zamanda talepleri iletebileceği bir kulüpler birliği oluşturma kararı aldık" diye konuştu.

Sporun birleştirici olduğunu vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:

"Sporu, bölge takımları olarak hem sosyal hem de toplumsal duyarlılıkları olan, kendi kentsel ve tarihsel birikimleriyle bütünleşmiş, bir arada yaşamanın, barışın en önemli taşıyıcısı olacak bir araç olarak düşünüyoruz. Sporun, kentleri, halkları ve toplumları bir araya getiren en önemli araç olduğunu düşünüyoruz. Bu, aynı zamanda barışın en önemli zenginliğidir. Bu açıdan sonuna kadar direteceğiz. Diyarbakır'ın İzmir'le, Silopi'nin Edirne'yle, Bingöl'ün Antalya ile bütünleşebileceği en önemli zemin budur."

Yeni Diyarbakırspor Medya Tanıtım Sorumlusu Saffet Azbay ise bölgede ayrı bir lig kurulmasına ilişkin açıklamanın kendilerine ait olmadığını söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın