Dolar
32.56
Euro
34.84
Altın
2,318.71
ETH/USDT
3,143.10
BTC/USDT
64,382.00
BIST 100
9,722.09
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Trabzonspor beraberlikle yetindi

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşan Gençlerbirliği ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı.

26.04.2015 - Güncelleme : 26.04.2015
Trabzonspor beraberlikle yetindi

ANKARA

15. dakikada Mervan Çelik, Trabzonspor ceza alanının solundan topu uygun durumdaki Stancu'ya çıkardı, ancak bu futbolcudan önce yatarak araya giren Doğa Kaya'nın kötü vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

24. dakikada Mustafa Akbaş'ın Gençlerbirliği ceza alanı sol çaprazından sert şutunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden az farkla auta çıktı.

25. daikkada İrfan Can Kahveci, Trabzonspor ceza alanı içindeki Landel'e pas verdi. Landel, defansın oyuncularının arasından maşin yuvarlağı Stancu ile buluşturdu. Bu futbolcunun sağ çaprazdan yerden sert şutunda top kale direğinin yanından az farkla oyun alanını terk etti.

43. dakikada Bosingwa soldan Gençlerbirliği ceza alanın içinde uygun durumdaki Yatabare'ye çıkardı ancak kaleci Ferhat Kaplan, yatarak araya girdi ve topu kontrol etti.

60. dakikada Mervan Çelik'in Trabzonspor kalesini karşıdan gören pozisyonda plase vuruşunda kaleci Hakan Arıkan, tribünlerden alkış alan bir hareketle meşin yuvarlağı kontrol etti.

70. dakikada evsahibi ekip güzel bir frikik golüyle karşılaşmada öne geçti. Oyuna 2. yarının başında giren Tomic'in, Trabzonspor ceza alanının sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta top direğe de çarparak ağlarla buluştu: 1-0

78. dakikada Uğur Demirok'un sağdan ortasında Gençlerbirliği ceza alanındaki Fatih Atik'in kafa vuruşunda top kale direğinin üzerinden az farkla auta gitti.   

87. dakikada Bosingwa'nın sağdan ortasında Gençlerbirliği ceza alanı içinde iyi yükselen Uğur Demirok'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yine kale direğinin üstünden az farkla auta çıktı.

90. dakikada Trabzonspor "akıllıca" bir frikik kullanarak karşılaşmada eşitliği sağladı. Yusuf Erdoğan, serbest vuruşta meşin yuvarlağı yerden arka direğe ortaladı ve Medjani dokunarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

Karşılaşma 1-1 tamamlandı.

"Trabzonspor'a pozisyon vermedik"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Hücum gücü yüksek, Türkiye'nin hemen hemen en iyi takımlarından birine çok fazla pozisyon vermedik. Ön bölgede biraz daha üretken olabilirdik" diye konuştu.

Bakkal, maçın 66. dakikasında Doğa Kaya'nın kırmızı kart gördüğü pozisyon hakkında "Trabzonsporlu Erkan Zengin, 'Ayağımda bir şey yok, Doğa benim ayağıma girmedi' diyor. Hakem de 'Bu seferlik böyle yaptım' diyor. Hiç yoktan maçı 10 kişi tamamladık. Kupa maçını da böyle kaybettik. Karabük'te de El Kabir atılmıştı. Kartların biraz yersiz olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Arzu etmediğimiz bir deplasman karnemiz var" 

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise sezonun ikinci yarısının en çok puan toplayan takımlardan biri olduklarını ancak istemedikleri bir deplasman karnelerinin olduğunu ifade etti.

Gençlerbirliği maçında 2 zorunlu değişiklik yapmak durumunda kaldıklarını ve istedikleri ve planladıkları gibi bir maç çıkaramadıklarını belirten Yanal, şunları söyledi:

"Mustafa'nın burnunda kırık var, Yatabare de bizden uzak kalacak sanırım. İkinci yarı ligin en çok puan toplayan takımlarından biriydik ama arzu etmediğimiz bir deplasman karnemiz var. Deplasmanlarda içerideki gibi coşkulu, arzulu oynayamıyoruz. Takımımız ancak geriye düştükten sonra içeride oynadığımız karşılaşmalardaki arzu ve isteği gösterdi. Oyunu değiştirebilecek oyuncu sayımızın azlığı bizi etkiledi."

Cavcav'dan ceza sinyali

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, maç sonrası verdiği demeçte, uzun zamandır 11 kişiyle maç tamamlayamadıklarını hatırlatarak, "Mesut Bakkal ile konuşacağım, ilgili kişilere de gerekli cezayı vereceğim" dedi.

Son dakikada gelen golle berabere kaldıklarını ifade eden Cavcav, şöyle konuştu:

"Normalde maç bizim hakkımızdı ama son dakikada yediğimiz golle berabere kaldık. Maçın gözlemcisi ve değerli kuruluşlara bu karşılaşmayı yeniden izlemelerini öneriyorum. Son dakikada verilen frikiğin alakası yok. Doğa'ya verilen kartın ilgisi yok fakat hakemin verdiği karara da diyecek bir şeyimiz yok. Bunlar beklenen şeyler."

Muhabir: Musa Samur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.