Spor, spor gündemi

Taha Akgül'den altın madalya

43. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'nda Türk güreşçiler, toplamda 2 altın, 3'er gümüş ve bronz madalya aldı.

29.03.2015 - Güncelleme : 29.03.2015
Taha Akgül'den altın madalya

İSTANBUL 

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 2 gün süren turnuvanın ikinci gününde 61, 70, 86 ile 125 kilolarında müsabakalar yapıldı. İkinci günde birer altın ve gümüş ile 2 bronz madalya alan Türk güreşçiler, turnuvayı 2 altın, 3'er gümüş ve bronz madalyayla tamamladı

Organizasyonda 125 kiloda başarılı maçlar çıkaran ve sayı vermeden finale yükselen Taha Akgül, finalde Kırgız Aiaal Lazarev'i 4-0 yenerek altın madalya kazandı. Aiaal Lazarev'in gümüş madalya aldığı bu kiloda Tanju Gemici ile Kazak Daulet Shabanbay bronz madalyaya uzandı.

Turnuvada 61 kiloda final maçında mindere çıkan Münir Recep Aktaş, Rus Dzhamal Otarsultanov'a 11-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı. Otarsultanov, böylece altın madalyanın sahibi olurken, iki Rus sporcu Rustam Ampar ile Viktor Lebedev bronz madalya aldı.

Ahmet Bilici'nin bronz madalya aldığı 86 kiloda Azeri Aleksandr Gastiyev birinci, Polonyalı Radoslaw Marcinkiewicz ikinci ve ABD'li Keith Michael Gavin de üçüncü oldu.

Türk güreşçilerinin kürsüye çıkamadığı 70 kiloda ise Polonyalı Magomedmurad Gadzhiev altın, Moldovalı Evgeny Nedealko gümüş, Mustafa Kuyucu'yu sayı tuşuyla yenen Rus Mulid Lampezhev ve ABD'li Jordan Michael Oliver bronz madalya aldı.

Türkiye, takım sıralamasında 69 puanla ilk sırada yer alırken, Rusya 51 puanla ikinci ve ABD 42 puanla üçüncülüğü elde etti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın