Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,209.72
ETH/USDT
3,578.00
BTC/USDT
70,984.00
BIST 100
9,040.50
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Başkent'te beraberlik

Spor Toto Süper Lig'de, Beşiktaş ile Balıkesirspor 2-2 berabere kaldı.

01.03.2015 - Güncelleme : 01.03.2015
Başkent'te beraberlik

ANKARA

Spor Toto Süper Lig'de, Beşiktaş ile Balıkesirspor 2-2 berabere kaldı. 

Beşiktaşsporlu Sosa'nın 6. dakikada pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Gökhan Töre'nin vuruşunda, top uzak kale direğinin yanından auta gitti. 

13. dakikada Gomes'in ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top Gökhan Ünal'a çarptı. Bu futbolcunun dönerek yaptığı vuruşta, kaleci Cenk Gönen'den dönen top, bir kez daha Gökhan Ünal'a çarparak auta çıktı.

14. dakikada Uğur Akdemir'in sağ taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde uygun durumda topla buluşan Zec'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti. 

17. dakikada Opare'nin pasında, Gökhan Töre'nin ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta, top kaleci Vukovic'te kaldı. 

19. dakikada Beşiktaş tehlikeli geldi. Sol taraftan ceza alanına giren Opare, topu Olcay Şahan'a çıkardı. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Hutchinson'a aktardı. Hutchinson'ın vuruşunda kaleci Vukovic, topu kornere tokatladı.

31. dakikada Serdar Kurtuluş'un sağ taraftan yaptığı ortada, ceza alanı içindeki Demba Ba, topa kafayla vurdu. Kaleciden  dönen topu önünde bulan Veli Kavlak'ın şutunda Vukovic, gole izin vermedi.

34. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Gökhan Töre'nın yaptığı ortada hakem Halis Özkahya, Aykut Çeviker'in topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 35. dakikada penaltı atışını kullanan Demba Ba, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarı

50. dakikada Balıkesirspor beraberliği yakaladı. Ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Eray Ataseven'in vuruşunda savunmaya çarpan top Zec'in önünde kaldı. Bu futbolcu, yaptığı vuruşla takımına beraberliği getiren golü kaydetti: 1-1.

53. dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Demba Ba'nın pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Opare, yaptığı sert ve düzgün vuruşla takımına üstünlüğü getiren golü kaydetti: 2-1.

59. dakikada ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Opare'nin sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

68. dakikada Hutchinson'ın yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşta, top kaleci Vukovic'te kaldı.

71. dakikada Demba Ba'nın pasıyla topu önüne alan Kerim Frei'ın vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı. 

82. dakikada gelişen Balıkesirspor atağında Berkan Emir, ceza alanı içinde Gökhan Töre tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. 83. dakikada topun başına geçen Vargas, skora denge getirdi: 2-2.

90+2'nci dakikada Balıkesirspor serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Vargas'ın şutunda top, yan direkten döndü. 

Karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 2-2 berabere kaldıkları Balıkesirspor maçına ilişkin "Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz" dedi.

Bilic, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, 3 gün önce UEFA Avrupa Ligi'nde oynadıkları Liverpool maçının hem zihinsel hem de fiziksel olarak yorucu bir maç olduğunu belirterek, "Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Liverpool maçından sonra oyuncuları toparlayabilmek için özellikle zihinsel olarak ciddi bir gayret gösterdik. Fiziksel olarak bu adaptasyonu sağlamak zaten yeterince zordu" diye konuştu.

Balıkesirspor karşısında iyi oynamadıklarını ifade eden Bilic, "Sürekli olarak rakibin gerisinde kaldık. Buna rağmen iki kez öne geçtik. Öne geçtikten sonra skoru 2-0'a, sonra da 3-1'e getirmek için fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. Rakip de eşitliği sağladı. Bunu söylemek zor ama son 5 dakika rakip 3. golü atmaya oldukça yakındı. Atamadılar ve berabere bitti" değerlendirmesini yaptı.

Bilic, bir gazetecinin Liverpool maçı sonrasında taraftarların tesislerde yaptığı kutlamaların takımı olumsuz yönde etkileyip etkilemediği yönündeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Buna inanmıyorum çünkü cuma ve cumartesi günleri hazırlıkları yapabilmek için gereken ortamı oluşturduk. Takımda gereğinden fazla coşku yoktu. O büyük geceden sonra bu maçın tehlikeli olacağını biliyorduk. Tüm oyuncularımız zihinsel olarak yıpranmıştı. Bu akşam olumsuz başka bir nokta da kenardan gelen oyuncular da oyuna olumlu etki edecek özellikleri göstermedi."

Bilic, Opare'nin sol kanatta gösterdiği performansla ilgili bir soruyu da "Opare iki maçta da çok iyi oynadı, gerçekten iyi bir oyuncu. Artık Liverpool maçını konuşmayı bırakmalıyız, çok büyük bir başarı elde ettik ama geride kaldı. Bana Club Brugge maçı soruluyor, bunun da zamanı değil. Biz her zaman oynayacağımız bir sonraki maça odaklanmak zorundayız. Takım bu akşam kolektif olarak ve bireysel olarak galibiyeti getirecek enerjiyi göstermeyi başaramadı. Zihinsel ve fiziksel olarak o enerjiyi tam olarak ortaya koyduğumuzda Avrupa'da her takıma karşı çok ciddi işler yapabileceğimizi gösterdik. O enerjiden yoksun kaldığımızda da neredeyse her takıma karşı çok ciddi sorunlar yaşayabiliriz" yanıtını verdi.

Balıkesirspor cephesi

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise sözlerine Beşiktaş'ı UEFA Avrupa Ligi'ndeki Liverpool galibiyeti nedeniyle kutlayarak başladı.

"Süreç içinde uluslararası alanda sonuç olarak sıkıntı yaşadığımız bir dönemde Beşiktaş tekrar konuşulmamızı sağladı. İnanıyorum ki sonuna kadar da gidecekler" diyen Özdeş, şöyle devam etti:

"Maçtan önce oyuncularımla Beşiktaş'ın 14 günde 5. maçını oynayacak olmasından dolayı maçı 90 dakika tutmamız gerektiğini paylaştım. İlk yarıda oldukça disiplinli oynadık. Ceza alanı içinde kalabalık olduğumuz bir pozisyonda penaltıyla yenik duruma düştük. Oyuncularıma maç sonuna kadar disiplinli oyunu sürdürmemiz gerektiğini ve dakikalar ilerledikçe Beşiktaş'ın düşeceğini söyledim. Bu doğal bir süreç. Hele ki Liverpool maçından sonra aynı kadroyla oynamaları dezavantajdı. Biz bunu avantaja çevirelim istedik, yine basit bir gol yedik. 2-2'den sonra maçı çevirebilecek kontrataklar bulduk. Şansımız yanımızda olsaydı buradan 3 puanla ayrılabilirdik. Bir puan aldık bizim için kazanç diye düşünüyorum."

Özdeş, kendisiyle beraber takımın 5 maç kaybettiğini ve bu karşılaşmaların 1-0 sonuçlandığını hatırlatarak, "3 maç da rakibimiz olacak takımlarlaydı. Şimdi önümüzde hedeflediğimiz takımla sahamızda oynayacağız. Üzerimizdeki takımların Balıkesir'e geleceğini düşünürsek artık içeride de kazanmaya başlamamız lazım. Umuyorum bunu gerçekleştiririz. Umarım Çaykur Rizespor'u sahamızda yener, ikili averajı elde ederiz ve bu yarışa tutunuruz. Yıl sonunda da ligi istediğimiz yerde bitiririz diye ümit ediyorum" dedi.

Metin Albayrak

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Liverpool maçındaki pozitif futbol ve güzel galibiyetten sonra Balıkesirspor karşısındaki performansın hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Albayrak, 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, Liverpool maçındaki yorgunluğun Balıkesirspor önünde ortaya çıktığını belirtti.

Taraftarlardan beraberlikten dolayı özür dileyen Albayrak, "Liverpool maçındaki pozitif futbol ve güzel galibiyetten sonra Balıkesirspor karşısındaki performans hayal kırıklığına uğrattı. Ancak ümidimiz kırılmamış durumda. Daha kazanılacak çok maçlar var. Kötü oynadık ama telafisi olacak maçlar bunlar" diye konuştu.

Beşiktaş'ın bir an önce toparlanacağına inandığını dile getiren Albayrak, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi puan kaybı yaşadıklarının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"İstanbul'a üzgün gidiyoruz. Önce kendimize, sonra dışarıya bakacağız. Ev ödevimizi iyi yapmalıyız. Üzerimize düşeni yaptıktan sonra her maçımızı çıkıp yenmemiz lazım. Rakiplerimizin birbirleriyle oynaması tabii ki bizim için avantaj sağlayabilirdi, yine de olabilir. Bugün iyi oynamadık, inşallah daha iyi olacağız. Kaybedilmiş puanlar demoralizasyon yaratabilir. Her takıma saygı duymak lazım. Herkes herkesten puan alabilir. Havaya girmeden ayaklarımızı sağlam yere basmalı. Her maçımızda rakibimize saygı duyarak maça çıkmalıyız."

Muhabir: Ö.Buğra Ersavaş, Halil Ibrahim Avsar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın