Spor, spor gündemi, Futbol

Tuna Aktürk'e 1,5 yıl hak mahrumiyeti

PFDK, Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk'e 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti ve 150 bin lira para cezası verdi.

26.02.2015 - Güncelleme : 26.02.2015
Tuna Aktürk'e 1,5 yıl hak mahrumiyeti

İSTANBUL

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk'e 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti ve 150 bin lira para cezası verdi.

Kurul toplantısının ardından TFF'den yapılan açıklamaya göre başkan Aktürk, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile yaptıkları maçta, hakem soyunma odası koridorlarında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1,5 yıl ceza aldı. 

Yöneticilerden Faruk Demirarslan ve Hasan Cengiz Güneş'e 1 yıl 1'er ay hak mahrumiyeti ve 110'ar bin lira, yönetici Salih Zeki Çıkrıkçı ve idareci Uğur Erol'a da 1'er yıl hak mahrumiyeti ve 100'er bin lira para cezaları verildi.

Balıkesirspor Antrenörü Serkan Afacan'a 2 maç men ve 26 bin lira para cezası veren kurul, kulüp görevlisi Serdar Akgül'ü de 15 gün hak mahrumiyetiyle cezalandırdı. 

 Aynı müsabakada taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat, kulüp mensuplarının neden olduğu saha olayları ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Balıkesirspor'a toplam 209 bin lira para ceza kesildi. 

 Balıkesirspor Kulübü Başkanı Aktürk, ligin 21. haftasındaki Gençlerbirliği maçında yaşananlardan sonra hakem Tolga Özkalfa'nın eline vurduğu gerekçesiyle, polis merkezine giderek suç duyurusunda bulunmuştu.

Muhabir: Serdal Kalaycı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın