Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.62
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,716.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu 28. randevuda

Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu, yarın oynayacakları maçla birlikte lig tarihinde 28. kez karşılaşacak.

31.01.2015 - Güncelleme : 31.01.2015
Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu 28. randevuda

İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup eden Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu ile yarın yapacağı karşılaşmayı kazanarak, sezonun ikinci yarısına da iyi başlangıç yapmayı hedefliyor.

Ligde şu ana dek 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle 38 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, 39 puanlı lider Fenerbahçe'nin ardından averajla 2. sırada bulunuyor.

Süper Lig'in ilk yarısında deplasmanda oynanan maçta rakibini Cenk Tosun'un golüyle 1-0 mağlup eden Beşiktaş, yarınki müsabakayı da kazanarak zirvedeki iddiasını sürdürmeye çalışacak.

Osmanlı Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Son 9 maçta 8 galibiyet

"Kara Kartallar", Süper Lig'in son 9 haftasında formda bir görüntü ortaya koydu.

Fenerbahçe'ye 2-0 kaybedilen derbinin ardından üst üste galibiyetler alan Beşiktaş, son 9 maçta 8 kez kazandı.

Fenerbahçe yenilgisi sonrası İstanbul Başakşehir (2-1), Kasımpaşa (2-0), Kardemir Karabükspor (2-1), Trabzonspor (3-0), Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (3-1) ve Torku Konyaspor (2-1) maçlarını kazanan siyah-beyazlı ekip, 9 haftalık süreçteki tek yenilgisini yine bir derbi mücadelesinde Galatasaray'a 2-0 mağlup olarak aldı. Beşiktaş, bu yenilginin ardından Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek 9 haftada 24 topladı. 

3 oyuncu sakat

Beşiktaş'ta Mersin İdmanyurdu maçı öncesi 3 oyuncunun sakatlığı bulunuyor.

Uzun süreli sakatlık sorunu yaşayan Mustafa Pektemek ve Tomas Sivok'un yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor ile oynanan maçta aynı sıkıntıyı yaşayan Cenk Tosun, yarınki maçta forma giyemeyecek.

Osmanlı Stadı'nda 2. maç

Siyah-beyazlı ekip, Osmanlı Stadı'nda bu sezon ikinci kez bir Süper Lig mücadelesine çıkacak.

Stadının yeniden yapımı nedeniyle farklı yerlerde maçlarını yapmak zorunda kalan Beşiktaş, ligin 6. haftasında Medicana Sivasspor'u Osmanlı Stadı'nda 3-2 yenmişti.

Gençlerbirliği ile geçen hafta yine Ankara'da karşılaşan Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu maçıyla üst üste ikinci kez bu şehirde taraftarlarının önüne çıkacak.

Franco cezasını tamamladı

"Kara Kartallar"da Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören Pedro Franco, Mersin İdmanyurdu karşısında takımındaki yerini alabilecek.

Son adam uygulaması sonucu pozisyon gereği gördüğü kırmızı kartla bir maç ceza alan ve bunu hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sarıyer maçında tamamlayan Franco, teknik direktör Slaven Bilic'in görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek. 

Sarı kart ceza sınırında 7 futbolcu

Siyah-beyazlı ekibin Mersin İdmanyurdu ile yapacağı mücadelede 7 oyuncu ceza sınırında bulunuyor.

Sezon başından bu yana üçer sarı kartı bulunan Demba Ba, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Oğuzhan Özyakup, Serdar Kurtuluş, Tolga Zengin ve Necip Uysal, yarınki karşılaşmada da sarı kart gördükleri takdirde 19. haftada Çaykur Rizespor ile oynanacak maçta cezalı duruma düşecek. 

Yeni transferler forma bekliyor

Beşiktaş'ın devre arasında transfer ettiği Tolgay Arslan, Alexander Milosevic ve Daniel Opare de ligdeki ilk maçlarına çıkmak için teknik direktör Slaven Bilic'ten forma bekleyecek.

Siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçlarına Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sarıyer maçıyla çıkan yeni transferlerden Tolgay Arslan, ilk gol sevincini de bu maçta yaşamıştı.

28. randevu

Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu, yarın Ankara'da yapacakları Spor Toto Süper Lig maçıyla birlikte lig tarihinde 28. kez karşılaşacak.

İki ekip arasında geride kalan maçlarda Beşiktaş'ın 13, Mersin İdmanyurdu'nun 6 galibiyeti bulunuyor, taraflar 8 maçta da eşitliği bozamadı.

Beşiktaş'ın geride kalan maçlarda attığı 29 gole, Mersin İdmanyurdu 15 golle yanıt verdi.

Sezonun ilk yarısında Mersin'de yapılan müsabakayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

İstanbul'daki maçlar

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan 13 maçta Beşiktaş'ın belirgin bir üstünlüğü bulunuyor. İstanbul'da Beşiktaş 8 kez kazandı, 4 maç berabere bitti, siyah-beyazlılar rakibine sadece bir kez yenildi.

Beşiktaş, evindeki maçlarda 20 gol attı, kalesinde sadece 4 gol gördü.

Karşılıklı gol atılan maç sayısı sadece 4

Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş arasındaki maçlarda ilginç bir istatistik dikkati çekiyor. Geride kalan 27 lig maçında karşılıklı gol atılan karşılaşma sayısı sadece 4 olarak gerçekleşti.

Taraflar arasındaki 7 maç golsüz biterken, 10 maçı Beşiktaş, 6 maçı da Mersin İdmanyurdu gol yemeden kazandı.

En farklı skorlu galibiyetler

İki takım da birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetlerini üçer farka ulaşarak aldı.

Beşiktaş, İstanbul'daki maçlarda 1977-78 sezonunda 4-1, 1980-81 (Hükmen), 1982-83 ve 2012-2013 sezonlarında 3-0, Mersin İdmanyurdu ise 1971-72 sezonunda evinde 3-0 galip geldi.

Bu arada, 1973-74 sezonunda Mersin'de Beşiktaş'ın 4-2'lik galibiyetiyle biten karşılaşma, rekabetteki 27 maç içinde en gollü müsabaka olarak kayıtlara geçti.

Tarihe geçen maç

Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu arasındaki bir maç Türk futbol tarihine geçti.

1980-81 sezonunda, 31 Ağustos 1980'de İstanbul'daki İnönü Stadı'nda oynanan maçta Beşiktaş 3-0 öndeyken, 62. dakikada Mersin İdmanyurdu'nun sahadan çekilmesi üzerine karşılaşma tatil edildi. Sonuç Beşiktaş lehine hükmen 3-0 tescil edildi ve Mersin İdmanyurdu'nun 2 puanı silindi. 

Mersin İdmanyurdu böylece, lig tarihinde puanı silinen ilk takım olarak kayıtlarda yer aldı.

Muhabir: Çetin Arslancan, Ercan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın