Spor, spor gündemi

Ülke sporunun çehresi değişecek

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, dev projelerle ülke sporunun aydınlık geleceğine ışık tutacaklarını ve ülke sporunun çehresinin değişeceğini söyledi.

28.01.2015 - Güncelleme : 28.01.2015
Ülke sporunun çehresi değişecek

ANKARA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yeni projelerin ülke sporuna verdikleri  değeri gösterdiğini vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yapımı devam eden statlarla ilgili bilgi verilerek, Bakan Kılıç'ın konuyla ilgili görüşleri aktarıldı.

İnşaat halinde veya devreye girecek yeni statlarla birlikte, eksiği olan mevcut statların da maç yükünün azalacağını belirten Kılıç, böylece zemin sıkıntılarının da en asgari seviyeye ineceğini ifade etti.

Dev projelerle ülke sporunun aydınlık geleceğine ışık tutacaklarını ve ülke sporunun çehresinin değişeceğini kaydeden Kılıç, açıklamasında şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bu yatırımlar, sporun olmazsa olmazı olan tesisleşme konusunda ne kadar büyük atılımlar gerçekleştirdiğimizi gözler önüne seriyor. Stat projelerinin hayata geçirilmesi adına yoğun ve titiz bir çalışma süreci geçiriyoruz. Bakanlık olarak bu konudaki kararlığımızı her zaman muhafaza ederek mutlu sona ulaşacağız. Son dönemde gündeme gelen zemin sıkıntısı da hayata geçirilecek stat projeleriyle ortadan kalkacak. İnşaat halinde olan veya devreye girecek yeni statlarımızla birlikte, eksiği olan mevcut statların da maç yükü azalacak. Dolayısıyla zemin sıkıntıları da en asgari seviyeye inecek. Yeni statlar böylece etkin ve kalıcı çözümler sağlayacak."

Statlar 

Toplam maliyeti yaklaşık 3 milyar lira olan ve yapımına büyük bir hızla devam edildiği belirtilen statlardan 25 bin seyirci kapasiteli Mersin ile 42 bin seyircili Konya'nın tamamlandığı bildirildi.    

Afyon, Sivas, Bursa ve Antalya'daki statların ise yakın bir zamanda tamamlanması planlandığı belirtildi. Bu statlardan 15 bin seyirci kapasiteli Afyon Stadı'nda çalışmaların yüzde 99 seviyesinde tamamlandığı, 45 bin seyirci kapasiteli Bursa stadında yüzde 80, 25 bin seyirci kapasiteli Sivas stadı ile 33 bin seyirci kapasiteli Antalya stadı inşaatının ise yüzde 70'inin tamamlandığı vurgulandı. 

Bu statları, yüzde 65 tamamlanma oranıyla 33 bin seyirci kapasiteli Samsun, yüzde 45 tamamlanan 41 bin 461 kişilik Trabzon, 33 biner seyircili Eskişehir ve Gaziantep ile 25 bin seyircili Malatya statlarının takip ettiği belirtildi.   

Yapımında en az yol katedilen statlar arasında ise yüzde 25'er ile 12 bin seyircili Manisa ve 25 bin seyircili Sakarya, yüzde 15 ile 33 bin seyircili Kocaeli, yüzde 5'er ile 33 bin seyircili Adana ve 15 bin seyircili Batman, yüzde iki oranıyla da 33 bin seyircili Diyarbakır'ın yer aldığı ifade edildi. 

15 bin seyircili Edirne Stadı'nda arazi çalışmalarının tamamlandığı, proje detayları ve yaklaşık maliyet çalışmalarının tamamlanmasından sonra ihale tarihinin açıklanacağı anlatıldı.  

41 bin 923 seyircili Ankara ile 20 bin seyircili Elazığ statlarında imar çalışmalarının devam ettiği, İzmir'e kazandırılacak 15 bin'er seyircili Göztepe ve Karşıyaka ile 10 bin seyircili Manisa statlarında yer teslimi yapıldığı aktarıldı. 

10 bin seyirci kapasiteli Giresun ile 25 bin seyircili Hatay statlarının proje, 15 bin seyircili Çorum stadının ise ihale aşamasında bulunduğu kaydedildi.

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.