Dolar
32.49
Euro
34.86
Altın
2,333.49
ETH/USDT
3,154.60
BTC/USDT
64,678.00
BIST 100
9,716.77
Spor, spor gündemi, Futbol

Fenerbahçe sahasında kazandı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında İstanbul'da karşılaştığı Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup etti.

27.12.2014 - Güncelleme : 27.12.2014
Fenerbahçe sahasında kazandı

İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu ile karşılaştı.

6. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında, ceza alanı içinde arka direkte Kuyt'ın kafa vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı. 

11. dakikada soldan Kuyt'ın ortasında, ceza alanı içinde Sow'un kafa vuruşu sonrası top yandan auta gitti.

12. dakikada Tita'nın pasıyla soldan ceza alanına giren Khalili'nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, Volkan Demirel'den dönen topu savunmada Alves uzaklaştırdı. 

15. dakikada soldan Caner Erkin'in ortasında, ceza alanı içinde Sow'un kafasından seken topa arka direkte Kuyt dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.

24. dakikada Murat Ceylan'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak topu kornere çeldi. 

29. dakikada Caner Erkin'in orta sahadan uzun pası sonrası, Servet Çetin'i geçerek ceza alanına giren Sow'un vuruşunda, savunmaya çarpan top az farkla auta çıktı.

32. dakikada sağdan Meireles'in ortasında ceza alanı içinde Alper, topu Sow'a gönderdi. Senegalli golcü de bekletmeden müsait durumdaki Mehmet Topal'ı gördü. Ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Mehmet Topal, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

34. dakikada çalımlarla ceza alanının önüne gelen Caner Erkin'in şutunda, top direğin yanından auta gitti. 

41. dakikada Egemen'in kendi yarı alanından uzun pasında, savunmanın arkasında bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Sow, ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Mihaylov'u da geçerek topu kaleye doğru gönderdi. Ancak geriye koşan Efe Halil Özarslan, kafa vuruşu ile topun kaleye gitmesini önledi. Pozisyonun devamında kaleci Mihaylov meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarı

60. dakikada Diego'nun ceza alanına gönderdiği top Servet'in kafasından sekerek Sow'a geldi. Topu göğsüyle karşılayan Senegalli futbolcunun yere düşerken yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

61. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasına, arka direkte Sow'un kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.

81. dakikada soldan Caner Erkin'in ortasında, ceza alanı içinde topu göğsüyle önüne alan Sow'un çaprazdan vuruşu sonrası  top üstten auta çıktı. 

82. dakikada Kuyt'ın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Diego'nun şutunda, kaleci Mihaylov'un çeldiği topu savunma uzaklaştırdı. 

83. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda Diego, kaleci Mihaylov'u geçerken yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. 

84. dakikada penaltı atışını kullanan Diego'nun vuruşunda, kaleci Mihaylov yatarak topu iki hamlede kontrol etti. 

86. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında, ceza alanı içinde arka direkte topla buluşan Kuyt'ın şutunda, kaleci Mihaylov'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı. 

89. dakikada ceza yayı üzerinden Pedriel'in vuruşunda, kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topa sahip oldu. 

90+3. dakikada Gökhan Gönül'ün pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Selçuk Şahin'in sert şutunda, kaleci Mihaylov topu kornere çeldi. 

Karşılaşma, 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

İyi hazırlandık

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Mersin İdmanyurdu'nun Galatasaray'a karşı yaptığı lig maçını defalarca izleyerek rakiplerine karşı iyi bir hazırlık yaptıklarını anlattı. 

Çok iyi oynadıkları için rakibin kendilerine karşı üretken olamadığını kaydeden Kartal, "Taktiksel anlamda nasıl oynamamız gerektiğinin çalışmalarını yaptık. Oyunun başından sonuna kadar oyuncularım verdiğim taktiği ve görevlerini fazlasıyla yerine getirdiler. Ofansif ve defansif anlamda çok çok iyi oynadığımız için, rakip bize karşı fazla üretken olamadı. Belki de son zamanların en coşkulu, en istekli, en hırslı ve inançlı futbolunu oynadık. Onları tebrik ediyorum. Üç puan taraftara armağan olsun" diye konuştu. 

Kulüp yöneticilerinin gündeme getirdiği, geçen sezona yönelik istatistiklerle ilgili Kartal, "Ersun hoca, Aykut hoca... Ben kimseyle yarış içinde değilim. Aykut hoca arkadaşımdır, beraber çalıştık, başarılara imza attık. Ersun hocayla da beraber çalıştık, başarılara imza attık. Sonuçta ben Fenerbahçe'nin başarılı olması için, Türk futboluna katkı sağlayabilmek için çaba sarf ediyorum, sahada kalmak istiyorum. Kimseyle yarış içerisinde değilim. Aklımın yettiğince ben ve ekibim, bu sene şampiyon olabilmek için çok çalışıyoruz. Bu istatistiklerle, yaptığımız çalışma ve özverinin karşılığında bir şeyleri görünce, ben ve ekibim mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu. 

Takımının yaş ortalamasının yüksek olduğu yönündeki eleştirilerle ilgili Kartal, "Löw benim yakın dostumdur, her zaman görüşüyorum. Alman futbolunu takip ediyorsanız, bazı önemli isimler hala toparlayamadı. Kuyt ve Emenike dünya kupasından geldiler. Sezon başı da bazı sorunlar vardı takımda biliyorsunuz. Belki yeterince tam anlamıyla da çalışamadık. Buna rağmen oyuncularım ellerinden geleni yapıyorlar" dedi. 

Kafasındaki oyun planını zaman zaman sahaya yansıtabildiklerini kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, "Hayal ettiğim, oynatmak istediğim futbol, biraz zamanla, çalışmayla ve öz güvenle alakalı bir şey" ifadesini kullandı. 

Kartal, penaltı pozisyonunda oyuncuları arasında yaşanan diyalogla ilgili olarak ise "Bu takımın penaltıcısı, kaptanı Emre Belözoğlu'dur. İkinci penaltıcı Kuyt'tır. Bu penaltıyı Diego attıysa, Emre Belözoğlu izin verdiği için atmıştır. Diego da penaltıyı kullandı" değerlendirmesinde bulundu.

Daha üstün performans bekliyorum

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay,  futbolcularından daha üstün bir performans beklediğini anlatarak, takımını ve mücadeleyi şöyle değerlendirdi:

"Galatasaray maçındaki oyuna bakıp, bir de bu maça baktığımız zaman gerçekten istediğimiz oyun olmadı. 70. dakikadan sonra daha atak oynayıp, bir şeyler yapmaya çalıştık. Özellikle ikinci yarı Fenerbahçe biraz oyundan düşünce iyi pozisyonlar yakaladık. Bunları değerlendirebilirdik ama maalesef forvet ve orta alan oyuncularımız istediği şeyleri yapamadı. Bugün 65 dakika oynadığımız oyunla mağlubiyeti hak ettik. Maçtan önce ve maç başladıktan sonra böyle bir şey beklemiyordum. Ben de bir antrenör olarak şok oldum. Daha üstün bir performans bekliyorduk. Bunun bazı nedenleri de olabilir. Bir haftadır burada kamptayız. Futbolcu arkadaşlarımız sıkılmış olabilir, konsantrasyon düşük olabilir, ligin sonu gibi nedenler olabilir. Aradaki kupa maçının da oynanmasıyla ister istemez düşüklük oluyor. Beklemediğimiz bir oyun oldu. Sadece ikinci yarı 15-20 dakika iyi bir futbol oynadık."

"Mahmut Uslu'yu aradım"

Çalımbay, Fenerbahçe maçı öncesinde, hakemlerin yönetimleriyle ilgili çekinceleri bulunduğuna yönelik açıklamasına sarı-lacivertli kulüpten gelen açıklama nedeniyle, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'yu arayıp üzüntüsünü dile getirdiğini bildirdi. 

Kendi açıklamasıyla ilgili soru üzerine, ne Fenerbahçe'ye ne de başka bir takıma yönelik ifadesinin bulunduğunu, sadece genel olarak Anadolu takımlarının mağdur edildiğini belirtmek istediğini kaydeden Çalımbay, şöyle konuştu:

"Hakemlerin büyük maçlarda etki altında kalıp, büyük takımlara karşı hata yapmaktan korktuğunu söyledim. Örnek göstereyim, Galatasaray maçında yediğimiz, kendi kalemize attığımız golde ne faul var ne bir şey var ve benim oyuncuma kart gösteriliyor. Bunu kendi sahasında oynadığı zaman büyük takıma yapamazlar. Bir daha da zaten konuşmayacağım. Bugün Mahmut Uslu Bey'i de aradım. Niye böyle bir açıklama yaptıklarını sordum. 'Fenerbahçe ile ilgi söylediğim bir şey yok' dedim. Benim üzüldüğüm böyle bir açıklamanın Fenerbahçe Kulübü'nden gelmesi. Bizim için bir sürü hatalar yapıldı, gündeme gelmiyor. Büyük takımlara yapılınca gündeme geliyor. Fenerbahçe Kulübü'nün böyle bir açıklama yapmaması gerekiyordu. Fenerbahçe Kulübü ile burada bir sürü şey yaşadım ben. Belki de kimse yaşayamadı. Bana yapılanı bile Fenerbahçe camiasına bağlamadım. 'Birkaç arkadaşımızın yanlış yaptığı bir şey' dedim. Fenerbahçe camiasından böyle bir şey beklemezdim, gerçekten çok üzüldüm." 

Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçında, hakemi uyararak rakip takım oyuncusunun gördüğü kırmızı kartın sarı karta çevrilmesini sağladığı centilmence davranış konusunda da Çalımbay, "Beşiktaş o maçı kaybetti ama bana göre çok şey kazandı. Güzel şeyler" değerlendirmesini yaptı. 

Çalımbay, fikstür dezavantajlarının da bulunduğunu belirterek, "Galatasaray ve Fenerbahçe ile deplasmanda üst üste oynayan bir Anadolu takımı hatırlamıyorum. Bize rastladı" dedi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Baki Tuncay Akkın

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves (Dk. 76 Bekir İrtegün), Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 85 Selçuk Şahin), Kuyt, Meireles (Dk. 59 Diego), Alper Potuk, Sow 

Mersin İdmanyurdu: Mihaylov, Serkan Balcı, Efe Halil Özarslan, Servet Çetin, Vederson, Nakoulma, Murat Ceylan, Sadiku, Tita (Dk. 59 Sinan Kaloğlu), Khalili (Dk. 80 Pedriel), Futacs (Dk. 46 Welliton)

Gol: Dk 32 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 18 Serkan Balcı, Dk. 48 Efe Halil Özarslan, Dk. 84 Mihaylov (Mersin İdmanyurdu), Dk.19 Mehmet Topal, Dk. 36 Caner Erkin, Dk. 63 Alves (Fenerbahçe) 

4'te 4 yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta mücadelesinde Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenen Fenerbahçe, ligde üst üste çıktığı 4. maçı da galibiyetle tamamladı. 

Süper Lig'de son puan kaybını 11. haftada iç sahada Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalarak yaşayan sarı-lacivertli takım, ardından 4 maçta da kazanarak toplam 12 puan elde etti. 

Ligin 12. haftasında deplasmanda Balıkesirspor'u 1-0, 13. haftasında Kadıköy'de Sivasspor'u 4-1 ve 14. haftasında deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 1-0'lık skorlarla geçen "Sarı Kanaryalar", seyircisi önünde Mersin İdmanyurdu karşısında da 3 puanı aldı.

Maç fazlasıyla lider

Süper Lig'de 10. galibiyetini elde eden Fenerbahçe, 15. hafta mücadeleleri devam ederken, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 

Puanını 33'e yükselten sarı-lacivertliler, 15. haftadaki maçını yarın oynayacak olan ve haftaya lider giren 32 puanlı Beşiktaş'ı geçerek lider oldu. 

Fenerbahçe'nin ligin 15 haftalık bölümünde 10 galibiyetinin yanı sıra 3 beraberliği, 2 de yenilgisi bulunuyor. 

Bu arada, haftaya 21 puanla giren Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe karşısında bu sezon 6. yenilgisini yaşadı. Akdeniz temsilcisinin 6 galibiyeti, 3 de beraberliği bulunuyor. 

Diego penaltı kaçırdı

Karşılaşmanın 83. dakikasında Diego'nun ceza alanı içinde yerde kaldığı pozisyonda kazanılan penaltı atışını, Brezilyalı futbolcu 84. dakikada gole çeviremedi. 

Senegalli forvet Sow'un penaltı atışını kullanmadan önce Diego ile girdiği diyalog dikkati çekerken, kaleci Volkan Demirel de rakip ceza alanına kadar gelerek Sow'a bir şeyler söyledi. 

Diego, Süper Lig'de ilk kez kullandığı penaltı atışından yararlanamadı. Brezilyalı futbolcunun sarı-lacivertli formayla Ziraat Türkiye Kupası'nda Altınordu'ya attığı bir golü bulunuyor. 

Sarı-lacivertli taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla Diego'ya moral vermeye çalıştı. 

Mehmet Topal ilk golünü attı

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, 2014-2015 sezonunda ligde ilk golünü attı. 

Sarı-lacivertli takımı 32. dakikadaki golüyle Mersin İdmanyurdu karşısında 1-0 öne geçiren Mehmet, Süper Lig kariyerinde 7'si Fenerbahçe'de olmak üzere, 9. golünü kaydetti. 

Sow önemli gol fırsatlarını değerlendiremedi

Fenerbahçe'nin Senegalli forveti Sow, Mersin İdmanyurdu maçında önemli gol fırsatlarından yararlanamadı. 

Sarı-lacivertlilerin 6 golle ligde en skorer oyuncusu Sow'un değerlendiremediği iki pozisyon ön plana çıktı. Senegalli futbolcu, ilk yarıda 41. dakikada kaleci Mihaylov'un ceza alanı dışına kadar çıkmasının ardından bulduğu önemli fırsatta topa yavaş vurunca, Mersin İdmanyurdu savunması tehlikeyi önledi. 

Sow, 60. dakikada Diego'nun rakip ceza alanına ortasında, savunmadan seken topla önemli bir fırsat yakaladı. Topu göğsüyle kontrol eden oyuncunun, yere düşerken yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanında az farkla auta çıktı. 

Mersin ekibinde Serkan Balcı cezalı

Mersin İdmanyurdu futbolcusu Serkan Balcı, Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. 

Ligde 4. sarı kartını alan Serkan, 16. haftada Gençlerbirliği ile yapacakları maçta forma giyemeyecek. 

Mersin İdmanyurdu'nun galibiyet hasreti

Mersin İdmanyurdu'nun Fenerbahçe karşısındaki galibiyet hasreti sürüyor.

Fenerbahçe karşısında ligdeki tek galibiyetini, 1968-69 sezonunda İstanbul'da yapılan maçta 1-0'lık skorla alan Mersin ekibi, daha sonra sarı-lacivertli takımla yaptığı 23 maçta da galibiyet elde edemedi.

İki takım arasındaki 27 maçta Fenerbahçe'nin 15, Mersin İdmanyurdu'nun 1 galibiyeti bulunuyor. 11 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın