Spor, spor gündemi, Futbol

"Chelsea liderliği hak ediyor"

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho, takım oyunlarını önemli ölçüde geliştirerek 2014 yılını lider tamamlamayı hak ettiklerini söyledi.

27.12.2014 - Güncelleme : 27.12.2014
"Chelsea liderliği hak ediyor"

ANKARA

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho, takım oyunlarını önemli ölçüde geliştirerek 2014 yılını lider tamamlamayı hak ettiklerini söyledi.

Ligde son olarak West Ham United'ı 2-0 yenen Chelsea'nin bu yılki performansını FIFA'ya değerlendiren Mourinho, "Topa sahip olduğumuzda artık daha iyi bir takımız. Geçen yıl defansımız çok güçlüydü ama topu kazandığımızda yaratıcılık  konusunda eksiklerimiz vardı. Asıl mesele, geçen yılki özelliğimizi kaybetmeden üzerine koyabilmekti" ifadelerini kullandı.

Sezon başında defansta bazı hatalar yapmalarına rağmen bu sorunu hallettiklerini ve defansla hücum arasında iyi bir denge kurduklarını belirten Portekizli teknik adam, "Bu seneyi lider kapatmayı hak edecek bir oyun sergiledik. Artık Chelsea topa sahip olduğunda zevk alıyor ve rakip atağa geçtiğinde ise çok rahat. Çok iyi bir takım olduk" değerlendirmesinde bulundu.

Chelsea, 18 haftası tamamlanan ligde 45 puanla liderliğini sürdürürken, Manchester City 42 puanla takibini sürdürüyor. Ligin son haftasında "Maviler", Southampton deplasmanına yarın çıkacak.

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın